Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 30 juni 2007    Evangelie van 2007-06-30
 titelEmmmanuel gezinsmiddag
beschrijvingDe Gemeenschap Emmanule in Vlaanderen hpudt op 30 juni een gezinsmiddag van 12.00 tot ca. 17.30 uur in Groot-Bijgaarden.

Thema: Gezin, teken van hoop

Vincent en Ine Kemme zullen ingaan op de uitdagingen voor het christelijk gezin in onze tijd. Zij komen oorspronkelijk uit Nederland, maar wonen nu bijna zeven jaar in Vlaams-Brabant, met hun zes kinderen waarvan er twee terug in Nederland studeren. Voor hun inleiding zullen zij putten uit de toespraken van Benedictus XVI gehouden tijdens het Gezinscongres in Valencia vorig jaar en uit de apostolische exhortatie 'Familiaris Consortio' van Johannes Paulus II (1981), en natuurlijk vanuit hun persoonlijke ervaring.

Tevens zal op deze middag het jaarprogramma van de gemeenschap Emmanuel voor 2007-2008 bekendgemaakt worden en aandacht besteed worden aan de jaarlijkse zomerbijeenkomsten van de gemeenschap in het Franse Paray-le-Monial.

Programma
De dag begint om 12.00 uur met een gezamenlijke picknick - als het weer het toelaat - in het park van de Broeders van de Christelijke Scholen. Daarna zal er een gezamenlijke lofprijzing zijn in de geest van de gemeenschap Emmanuel, dan een conferentie, eucharistische aanbidding met gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van de verzoening, afsluitend is er een gezongen vesperdienst.

Dat alles in het Lasalle-centrum van de Broeders van de Christelijke Scholen, Hendrik Placestraat, tegenover Don Bosco, het poortgebouw binnenrijden. Dat is op loopafstand van NMBS-station Dilbeek.

Gelieve de picknick zelf mee te nemen. Er wordt voor een drankje gezorgd.

Kinderen zijn welkom: er is een speciale animatie.

Aanmelding graag per e-mail:
info@emmnauelvlaanderen.be
of telefoon: 054/32.91.87 of 0474/771.971.

infowww.emmanuelvlaanderen.be
054/32.91.87
0474/771.971.
locatieLasalle-centrum van de Broeders van de Christelijke Scholen, Hendrik Placestraat
plaatsGroot Bijgaarden (België)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl