Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 22 t/m zondag 25 mei 2008    Evangelie van 2008-05-22
 titelVerdiepingsweekend met Julian v. Norwich
beschrijvingIn dit weekend lezen we samen mystieke teksten van Julian van Norwich en laten we ons aan de hand van haar teksten meenemen op het spoor van Godskennis en zelfkennis.

Wie was Julian van Norwich?
De mystica Julian v. Norwich leefde in de 14e eeuw als kluizenares in het engelse plaatsje Norwich. Op 30 jarige leeftijd ontvangt zij een Goddelijk visioen. Dit visioen over de God-menselijke relatie is zo ingrijpend dat ze er minstens twintig jaar over mediteert vóór ze het op schrift kan stellen. De kern van haar visioenen wordt gevormd door Gods liefde die alle aspecten van het menselijk leven doordringt: het lichaam en onze diepste verlangens, pijn en compassie, bestemming en eeuwigheid.

Julian was in haar tijd voor vele mensen een geestelijke raadsvrouw op hun levensweg. Ze kan dat door haar nagelaten geschriften ook nu nog zijn voor ons.



Data: Er zijn twee mogelijkheden:
a) van donderdag 22 t/m zondag 25 mei of
b) van vrijdag 23 t/m zondag 25 mei

aankomst 17 uur - vertrek 16 uur.

Kosten:
a) € 195,- (incl. extra stille aankomdag)
b) € 155,-

begeleiding: Dr Petra Galama, promoveerde in Engeland op de mystiek-visionaire theologie van Julian van Norwich

infojudith dumont - (077) 326 13 12 - pts@steyl.eu - www.steyler.nl
locatieMissiehuis ‘Centrum St Michael’ St Michaelstraat 7, 5935 BL Steyl
plaatsKloosterdorp Steijl (Limburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl