Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzondag 19 t/m donderdag 23 augustus 2007    Evangelie van 2007-08-19
 titelZomercursus Spiritualiteit
beschrijvingVan 19 tot 23 augustus gaat in de oude abdij van Drongen de zomercursus dit jaar over Het lichaam van Christus in de mystieke literatuur.

Onder de titel ‘Dit is mijn lichaam, dit is mijn bloed’ bestuderen we de plaats van het lichaam van Christus in de mystieke literatuur. We gaan na hoe in de beleving van de vereniging met Christus - die een deelname aan zijn lijden, sterven en opstanding inhoudt - het lichaam ter sprake wordt gebracht. Tekstlezing met commentaar staat centraal in deze cursus. De auteurs en teksten die gelezen worden: Augustinus, Maximus Confessor, Eckhart, Jan van Ruusbroec, de Evangelische Peerle, Maria Petyt, Thérèse van Lisieux en Willem van St.-Thierry. Op maandagavond is er een film en op dinsdagavond de voorstelling ‘Wie slaapt heeft niet lief’, een vertelling met orgel door Inge Lerno en Wannes Vanderhoeven. U moet geen specialist zijn om aan deze cursus deel te nemen. Enige vertrouwdheid met mystieke literatuur is wel nuttig.

Inleiders zijn Lode Aerts, Jos Alaerts, Dirk Boone, Guido De Baere, Rob Faesen, Frans Maas, Thom Mertens, Lieve Uyttenhove, Joris Van Ael en Paul Verdeyen.

Een folder kan aangevraagd worden bij Oude Abdij van Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen, zie info.

infowww.oudeabdij.be
09/ 226 52 26
info@oudeabdij.be
locatieDe Oude Abdij van Drongen
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl