Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 24 juni 2007    Evangelie van 2007-06-24
 titelKoren in de Roermondse Kathedraal
beschrijvingTijdens H. Mis op zondagen 17 en 24 juni
Koren uit Sevenum en Soest zingen in Roermondse kathedraal

Het mannenkoor ‘Die Sevensanghers’ uit Sevenum en het gemengd koor ‘Canto Nuovo’ uit Soest zingen op respectievelijk zondag 17 en zondag 24 juni tijdens de H. Mis in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Beide plechtigheden beginnen om 11.30 uur.

Het mannenkoor ‘Die Sevensanghers’ uit Sevenum werd opgericht in 1961 en bestaat momenteel uit 57 zangers. In 1999 behaalde het koor de eerste prijs bij het internationaal korenfestival in Maastricht. Het koor staat sinds 2000 onder leiding van Vincent Oostenbrink en wordt begeleid door Oksana Baljva. Tijdens de H. Mis in de kathedraal van Roermond wordt de ‘Missa Choralis’ van Licinio Refice ten gehore gebracht, alsmede werken van onder meer Verdi, Gebhardt en Nieland.

Gemengd koor ‘Canto Nuovo’ uit Soest telt 45 leden, verdeeld over vier stemgroepen. Het koor is sinds 2006 één van de drie nieuwe koren in de, uit diverse parochies gefuseerde, Willibrordusparochie van Soest. Alle bestaande kerkelijke koren werden in dat jaar immers opgeheven en de leden van die ‘oude’ koren konden een keuze maken uit één van de drie nieuwe koren. ‘Canto Nuovo’ staat onder leiding van Paul Snoek. Organist is Henk de Ruig. In Roermond zingt het koor onder meer de ‘Messe Brève’ van Gounod en een aantal Latijnse en Nederlandse meerstemmige gezangen.

info
organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl