Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 29 t/m zaterdag 30 juni 2007    Evangelie van 2007-06-29
 titelNacht van gebed voor de Media
beschrijvingbij de Televisietoren aan de Doodweg in Hilversum
op vrijdag 29 juni van 20.00 uur tot zaterdagmorgen 30 juni 8.00 uur

Agressieve media aanval op de jeugd

We staan aan het begin van een media explosie waarbij de huidige technische ontwikkelingen nog niets zijn. Nu al is informatie onbeperkt beschikbaar. Helaas moet geconstateerd worden dat veel media misbruik maken van hun informatie mogelijkheden. In een groot aantal programma’s druipt de liederlijkheid en seksueel wangedrag ervan af. De media mogelijkheden storen zich steeds minder aan fatsoen, goed gedrag, leeftijd, kortom gezonde normen en waarden.
De agressieve aanwezigheid van de media in de samenleving maakt van de media zelf de brenger van een boodschap die van invloed is op de mens. Het is naïef om te denken dat de mens daardoor niet beïnvloed wordt. Het is grote prioriteit om dit agressieve media wangedrag te bestrijden en de media makers te bewegen de jeugd positief te beïnvloeden.

Schoon schip in eigen huis: “kuis uw huis en buis”

Het begint dat we schoon schip in eigen huis moeten gaan maken. Ieder kan dat voor zich zelf invullen. Eerbaar en weerbaar mediagebruik voor jong en oud is aanbevolen. Begin met een gebed schoonmaakactie van de media in eigen huis onder het motto “kuis uw huis en buis”. Het bolwerk van de Hollywood-achtige God onterende media is zo sterk dat er sprake is van een heftige geestelijke strijd in de hemelse gewesten van de duivel tegen God. Daarom bent u uitgenodigd voor de “Nacht van gebed voor de Media” bij de Televisietoren aan de Doodweg in Hilversum op vrijdag 29 juni van 20.00 uur tot zaterdagmorgen 30 juni 8.00 uur. De gebeden worden afgewisseld met getuigenissen en adviezen over gezond mediagebruik.

Geen Jeugd- maar Ouder- en Media problematiek

“We hebben geen jeugd problematiek in ons land maar een ouder- en media problematiek. Jonge mensen hebben vanaf zeer jonge leeftijd onbeperkt toegang tot alle media”a;dus drs. L.P. Dorenbos, die als voorzitter van de Stichting Schreeuw om Leven dagelijks ervaart hoe de media de geest van jongeren bevuilt. Als 60% van internet door porno bepaald wordt, moeten we niet opkijken dat jongeren in ons land met een verkeerd beeld over seksualiteit opgroeien. De verwoestende macht van de media is onvoorstelbaar. Ook in christelijke kring is de media zonde schrikbarend.
Kinderen en ouders hebben het zwaar om zelf, maar zeker ook hun kinderen, in deze onbegrensde media cultuur te leren om op gezonde universele waarden en normen op te groeien en volwassen te worden en te blijven.

Paal en perk aan media verloedering

Als alom de roep klinkt om jeugd en gezin te ondersteunen is enerzijds een opvoedende, voorlichtende en onderwijskundige taak belangrijk om kinderen al vroeg te leren onderscheiden tussen goed en kwaad. Anderzijds dienen ouders, opvoeders en onderwijs en vooral ook de media uitgedaagd worden om vooral op het terrein van relatie vorming en omgaan met elkaar gezonde waarden en normen te propageren.
Overheid, ouders, kerk en samenleving kunnen paal en perk stellen aan deze waarden en normen verloederende media mentaliteit. Het is de hoogste prioriteit om de waarden en normen discussie ook aan te vatten binnen de media en entertainment wereld. Schreeuw om Leven wil in het najaar een seminar beleggen om de problematiek van Jeugd en Relatie Beheersing breed aan de orde te stellen

Info en aanmelding zie info.

info(035) 6244352
(06) 51199125
dorenbos@schreeuwomleven.nl
locatieTelevisietoren
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl