Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 21 t/m vrijdag 27 juli 2007    Evangelie van 2007-07-21
 titelZomerconferentie New Wine
beschrijvingZomerconferentie New Wine draagt bij aan geestelijke vernieuwing

New Wine is een beweging die streeft naar geestelijke vernieuwing binnen bestaande kerken. Zij wil kerken en christenen helpen hernieuwde vreugde te vinden in het kennen en aanbidden van Jezus Christus en hen toerusten om het koninkrijk van God te verkondigen. In de liefde van God de Vader en in de kracht en de gaven van de heilige Geest. De jaarlijkse zomerconferentie is een van de activiteiten die New Wine inzet om geestelijke vernieuwing in plaatselijke gemeenten te stimuleren. De conferentie vindt plaats van 21 t/m 27 juli. Vanwege het groeiend aantal deelnemers verhuist de conferentie dit jaar van Vierhouten naar Biddinghuizen. Daar worden zo’n 2000 deelnemers verwacht.

Het thema van de conferentie is ‘Vrede van God’. Onderwijs, aanbidding en gebed vormen de hoofdingrediënten van de grootschalige conferentie. Iedere ochtend en avond vindt er een centrale viering plaats. Het dagprogramma is gevuld met verschillende seminars. De ochtendbijbelstudies worden dit jaar verzorgd door Kjell-Axel Johanson, leider van New Wine Zweden. Lin Button zal onder andere spreken over ‘Luisteren naar God’ en over ‘Innerlijke Genezing’. Andere bekende sprekers zijn Simon Ponsonby (Oxford), Mark Aldridge (Londen) en uit Nederland onder anderen Arnold van Heusden, Sabine van der Heijden Willem Smouter, Peter Kos en Dick en Jeannette Westerkamp. Het thema van de conferentie is mede ingegeven door de Micha Campagne, die aandacht vraagt voor armoede en onrecht in de wereld. Enkele seminars zullen aan deze thematiek worden gewijd. Ook zijn er verschillende creatieve workshops (dans, drama, schilderen). Iedere avond is er een centrale viering. Daarna zijn er verschillende activiteiten gepland zoals muziek, cabaret, en toneel. Ook worden er dagelijks sportactiviteiten georganiseerd.

Dit jaar is het programma twee dagen langer dan vorig jaar. Zo is er meer tijd is voor ontspanning en verwerking. In elk geval is er voor alle leeftijden een aantrekkelijk en veelzijdig programma samengesteld. Voor de allerkleinsten is er crèche op het terrein geregeld. Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er een afwisselend kinderprogramma, met veel inhoud en plezier. Ook het jongerenprogramma staat als een huis. Meer informatie is te vinden op de website van New Wine: zie info.

infowww.new-wine.nl
locatieEvenemententerrein Walibi World
plaatsBiddinghuizen (Flevoland)
postcode82
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl