Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 27 juni 2007    Evangelie van 2007-06-27
 titelSjoën Leedjes
beschrijvingIn de serie ‘Sjoën Leedjes’ (~ mooie liedjes) treden op 27 juni Zjèr Bataille (Ger Bertholet) en Ron Buitenhuis op in de Kloosterbibliotheek.

Sjoën Leedjes is een programmaserie met Limburgse zangers, met liederen waarin het leven van alle dag centraal staat. Het leven met zijn diepte- en hoogtepunten, het leven met zijn verveling en twijfels, het leven met zijn onverwachte toevalligheden, maar ook zijn voorspelbaarheid, zijn angst, hoop, kracht, overtuiging...!

De naam Zjèr Bataille (Ger Bertholet) hoeft in Limburg nog nauwelijks introductie. Als vertaler van toneelstukken, schrijver, dichter, zanger, jarenlang presentator van ‘Ut verdreet vaan Limburg’ en tegenwoordig columnist bij L1 Cultuurcafé, weet deze duizendpoot uit Klimmen als geen ander de eigengereidheid en innerlijke tegenspraken van de menselijke en Limburgse ziel tot taal te brengen. Zijn bekendste lied is ongetwijfeld ‘Voëgel’, maar vorig verscheen -na 7 jaar- de cd ‘Frael’ waarop ook weer juweeltjes te vinden zijn.

Vorig jaar werd Ron Buitenhuis aangekondigd als nieuw talent op de door de MGL-groep gratis verspreide CD ‘Mooi Limburgs 2005-2006’. Maar met zijn top-tien notering van ‘Ein huipke miens’ bleek hier inderdaad van een talent sprake te zijn! Deze Sjoën Leedjes avond is een mooie kans om deze Roggelse zanger te leren kennen.

Sjoën Leedjes wordt georganiseerd door Klooster Wittem in samenwerking met de Media Groep Limburg en met steun van de Gulpener Bierbrouwerij.

Kaarten verkrijgbaar via de receptie van Klooster Wittem of het callcenter van Media Groep Limburg, tel. 0800 0068

Datum:woensdag 27 juni 2007
Tijd:20:00 - 22:15 uur
Plaats:Kloosterbibliotheek
Entree:€ 12,50 (incl. koffie/thee)

info(043) 450 17 41
organisatieKlooster Wittem
locatieKloosterbibliotheek (Klooster Wittem)
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl