Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 10 juni 2007    Evangelie van 2007-06-10
 titelProcessie door Dokkum
beschrijvingZondag 10 juni zal er voor het eerst sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw weer een processie door Dokkum gaan. Die dag viert het bisdom Groningen Leeuwarden de Bonifatiusdag, waarop de patroon van het bisdom wordt herdacht.

Het thema van deze jaarlijkse ontmoetingsdag voor rooms-katholiek Noord-Nederland is ‘De oversteek wagen’.

In de processie, die vanaf de parochiekerk aan de Hoogstraat naar de Bonifatiuskapel zal trekken, worden de relieken van Bonifatius meegedragen. De misdienaars met wierook, kaarsen, kruis en vlaggen, de aanwezige pastores, de bisschop en zijn vicarissen lopen in hun liturgische gewaden mee in de stoet.

Een ieder die dat wil wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de tocht. Zingend en biddend begeeft men zich om 12.30 uur in de richting van de Bonifatiuskapel waar om 13.00 uur de Eucharistieviering zal beginnen waarin Mgr. dr. W.J. Eijk zal voorgaan.

infowww.bisdomgroningen.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieHeiligdom Bonifatius
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl