Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 24 juni t/m zondag 15 juli 2007    Evangelie van 2007-06-24
 titelWorld Press Photo
beschrijvingWorld Press Photo organiseert jaarlijks de grootste en meest prestigieuze persfotografiewedstrijd ter wereld. Dit jaar presenteert Rabobank Utrecht e.o. de tentoonstelling met de prijswinnende foto’s van 21 juni tot en met 15 juli 2007 in de refter van het Centraal Museum Utrecht.

World Press Photo of the Year 2006

Spencer Platt, USA, Getty Images

Young Lebanese drive through devastated Beirut neighborhood, 15 August

World Press Photo

World Press Photo tracht door middel van haar activiteiten de vrijheid van nieuwsgaring en meningsuiting overal ter wereld te bevorderen. De prijswinnende foto’s gaan in een reizende tentoonstelling de wereld over. Ruim 2 miljoen bezoekers komen jaarlijks op deze tentoonstellingen af. Dit jaar zijn er meer dan 78.000 persfoto’s van 4500 fotografen uit 124 landen bij de jury ingediend in verschillende categorieën. Dat resulteert in een selectie van 200 foto's die vanaf 24 april t/m 17 juni wordt geëxposeerd in de Oude Kerk te Amsterdam. Deze reizende tentoonstelling, die van start ging in Amsterdam, reist na Utrecht door naar o.a. Rome, New York, Athene, Londen, Milaan en Tokio. De geselecteerde foto's worden elk jaar opgenomen in een catalogus van de tentoonstelling.

infowww.centraalmuseum.nl
(030) 2362362
info@centraalmuseum.nl
locatieCentraal Museum
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl