Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 16 t/m zondag 17 juni 2007    Evangelie van 2007-06-16
 titelHandelse processie
beschrijvingTraditiegetrouw vertrekt om 06.00 uur op de zaterdag van het voorlaatste volle weekend in juni een voetprocessie vanuit het Brabantse Valkenswaard naar het bedevaartsoord Handel nabij de Peel.
Achter het processievaandel aan loopt een lange stoet pelgrims onder begeleiding van harmonie, scouting, EHBO, politie, uitgedoste paarden en huifkarren, als een lang lint door het mooie Brabantse landschap.

Rond half vier 's middags komt de bedevaart in Handel aan, waar het door een kleine processie met Mariabeeld, vergezeld van traditionele bruidjes en de processiekaars wordt begroet. Na de verwelkoming in het processiepark en het zingen van het ”Kinderen van Maria” wordt de bedevaart ontbonden en gaat iedereen zijn eigen weg.

's Avonds is er een Eucharistieviering en wordt aansluitend de traditionele Kroniek gezongen.

De volgende dag is er om 9.00 uur een Eucharistieviering in het Processiepark, waar de pelgrims weer bij elkaar komen om de terugweg te aanvaarden. De terugweg verloopt in de omgekeerde volgorde van de heenweg, zodat de bedevaartgangers rond 21 uur weer in Valkenswaard aankomen.

infoSecretariaat Broederschap der Handelse Processie
(040) 204 83 09
info@handelseprocessie.nl
www.handelseprocessie.nl
locatieBedevaartsoord Handel
plaatsHandel (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl