Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 10 juni 2007    Evangelie van 2007-06-10
 titelSacramentsprocessie Amsterdam
beschrijvingJaarlijkse Sacramentprocessie door het centrum van Amsterdam.

Eerst zullen de nuntius, mgr. Bacqué en mgr. Punt, bisschop van Haarlem, zullen de hoofdcelebranten zijn in de Eucharistieviering van 11.15 uur. Aansluitend (rond 12.45 uur) vertrekt de sacramentsprocessie vanuit de kerk over de grachten. Het afsluitende lof is om 13.30 uur in dezelfde kerk.

Voor het eerst zal een Bisschop van het Oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel, en wel bisschop Maximos van Evmenia, deelnemen aan de Sacramentsprocessie in Amsterdam.

Het is voorzover bekend de eerste keer überhaupt dat een orthodoxe bisschop in een dergelijke processie meetrekt. Eerder waren er in Amsterdam reeds afvaardigingen van Oriëntaalse Kerken, met name Syriërs en Kopten, die ook dit jaar weer mee zullen doen.

infowww.amsterdam.onze-lieve-vrouw.nl
locatieOLVrouwe kerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl