Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 2 juni 2007    Evangelie van 2007-06-02
 titelJubileum 25 jaar Orgelconcerten
beschrijvingDit jaar is het 25 jaar geleden dat door verschillende personen het initiatief werd genomen om in Moordrecht orgelconcerten te organiseren op de drie historische orgels binnen onze gemeente.

Op 30 maart 1982 werd het eerste concert gehouden in de Gereformeerde Ontmoetingskerk. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de oprichting van de huidige Stichting Orgelconcerten Moordrecht. In het kader van het 25-jarig bestaan van de Stichting Orgelconcerten Moordrecht wordt op zaterdag 2 juni a.s. het eerste concert van dit seizoen gehouden. Dit jubileumconcert wordt groots opgezet en wordt gehouden in de Dorpskerk aan het Kerkplein in Moordrecht. De aanvang is om 20.00 uur.

Medewerkenden zijn de organisten Jaap de Wit en Hans v.d. Gouwe en daarnaast het regionaal bekende Vocaal Dubbelkwartet ‘Magnificat’ .
Het Vocaal Dubbelkwartet ”Magnificat” is opgericht in 1998 en bestaat uit een groep enthousiaste, gemotiveerde en bevriende zangers en zangeressen uit Moordrecht en directe omgeving.

Sinds 2003 staat het onder leiding van dirigent Jaap de Wit. Regelmatig werkt het dubbelkwartet samen met een orkest of andere koren. Magnificat is in het latijns afgeleid van de Lofzang van Maria. Het repertoire van ‘Magnificat’ omvat de periode van de vroege 16e eeuw tot en met de 20e eeuw, met een voorkeur voor de barok. In de afgelopen jaren heeft men zich o.a. bezig gehouden met Engelse kerkmuziek en een Bach-project.

Het programma van 2 juni a.s. zal in het teken staan van een nieuw project rond het ”Magnificat” thema. Dit programma is gebaseerd op diverse Magnificats uit de Renaissance en de Barok periode, en wordt uitgevoerd in diverse talen uit de landen van Europa. Daarbij zullen o.a. worden uitgevoerd het Magnificat van Pachelbel (Latijn), Magnificat van Thomas Weelkes (Engels), Magnificat van Couwenhove (Nederlands). Tevens zal de dirigent, Jaap de Wit, enkele orgelmelodieën spelen op thema's uit één van de Magnificats.

Jaap de Wit (1969) heeft al een indrukwekkende staat van dienst. Reeds op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste orgellessen en daarna heeft hij zich verder bekwaamd door voortgezette studies bij Jan Kleinbussink en aansluitend ook de vakopleiding aan het conservatorium o.l.v. Arie J. Keijzer, met als resultaat het diploma Uitvoerend Musicus-orgel. Daarna werd ook een studie klavecimbel afgerond met opnieuw aanvullende studies in de kerkmuziek.

Het belooft een bijzonder mooi programma te worden dat wij graag bij U aanbevelen. De toegang is € 6,- voor volwassenen en € 4,- voor kinderen en CJP-ers. Tevens kunt u zich op de concertavond opgeven als vaste donateur van de Stichting Orgelconcerten. Wij heten u van harte welkom.

info(0182) 373414
martinenelma@orange.nl
locatiediversen
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl