Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 2 juni 2007    Evangelie van 2007-06-02
 titelConcert in de Domkerk Utrecht
beschrijvingOp zaterdag middag 2 juni spelen Kees Hülsman, barokviool en Jan Jansen, clavecimbel om 15:30 in de Domkerk de laatste drie sonates voor viool en clavecimbel (BWV 1017-1019) van Johann Sebastian Bach.

Kees Hülsman, concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en docent aan het Utrechts Conservatorium, en Jan Jansen voeren dit seizoen op twee zaterdagmiddagen alle vioolsonates van Johann Sebastian Bach uit.
Het eerste concert vond plaats op 5 mei en het tweede volgt op 2 juni.

Bach begon ca. 1720 aan deze in totaal 6 sonates te Cöthen en voltooide ze vermoedelijk te Leipzig in 1725; daarna heeft hij ze nog enkele malen herzien. Ze werden pas in de 19e eeuw uitgegeven, maar moeten al lang daarvoor zeer geliefd zijn geweest getuige het grote aantal kopieën in handschrift dat ervan is overgeleverd.

Bachs zoon Carl Philipp Emmanuel was er een groot bewonderaar van en heeft er in Berlijn waar hij werkte, veel interesse voor weten te wekken.
Viool en clavecimbel zijn volstrekt gelijkwaardige partners; dit in tegenstelling tot andere werken voor deze combinatie waar het clavecimbel zich in de rol van continuo moet schikken. Illustratief hiervoor is het begin van de eerste sonate waar de viool aanvankelijk moet zwijgen.

De sonates worden uitgevoerd op barokviool wat aan de violist speciale eisen stelt, maar tevens de uitvoering een authentiek karakter verleent.

Domkerk in Utrecht, aanvang 15.30 uur. Toegang gratis, na afloop bijdrage naar draagkracht, gemiddeld 5 euro per bezoeker.

info(030) 2310403
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl