Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 9 juni 2007    Evangelie van 2007-06-09
 titelUniek dubbelconcert in Wateringen
beschrijvingOp zaterdag 9 juni a.s. is er in de Hervormde Kerk aan het Plein te Wateringen een uniek dubbelconcert. Uniek vanwege de combinatie van muziekinstrumenten. Hobo en orgel.

De orgelcommissie is verheugt dat de bekende hoboïste Yta van der Zwaag bereid is gevonden dit concert samen met organist Jan van Westenbrugge te verzorgen.
Aanvang 19.30 uur (en de kerk is vanaf zeven uur open). Toegangsprijs € 5,-- en voor houders van een CJP/65+pas € 4,--.

Zij brengen voor u een sfeervol en boeiend programma met werken van Bach, Stanley, Bezossi, Boëllmann, Fauré, Galuppi, Britten, Weaver, Guilmant en tot slot een Israëlmedley van diverse componisten.

Yta van der Zwaag begon op 14-jarige leeftijd met hobospelen. In haar geboorteplaats Leeuwarden kreeg ze haar eerste hobolessen van Jan Harshagen, solohoboïst van het toenmalige Frysk Orkest.
In 1985 verhuisde ze naar Den Haag waar ze aan het Koninklijk Conservatorium studeerde bij Jan Spronk en Frank Minderaa. In 1992 behaalde ze daar haar diploma Docerend Musicus. Ze speelde mee bij verschillende musicals in het hele land en ze maakte in de afgelopen jaren concertreizen naar Israël, België, Duitsland, Engeland, Italië en Israël.

Op dit moment is ze op freelance basis werkzaam als hobo- en althobo- remplaçant bij het Randstedelijk Begeleidingsorkest en ze is een veel gevraagde hobosoliste bij koren, CD-, radio- en Tv-opnamen. Ook is zij vooral bekend van het E.O.programma ‘Nederland Zingt.

an van Westenbrugge is niet alleen als concertorganist bekend, maar ook als begeleider van koren en solisten.
Dit is een concert wat u zeker niet mag missen.

info appost@kabelfoon.nl
010-5925460
locatieHervormde Kerk
plaatsWateringen (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl