Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 22 mei 2007    Evangelie van 2007-05-22
 titelVoordracht geschiedenis bidprentje
beschrijvingOp dinsdagnamiddag 22 mei vindt in Deinze een voordracht plaats over de geschiedenis van het bidprentje. Spreker met dienst is Claude Gekiere, ondervoorzitter van Vlaamse Vereniging voor Familiekunde afdeling Deinze.

De geschiedenis van het bidprentje gaat terug tot de 15de eeuw, een periode van godsdienstoorlogen, waarbij de katholieke gemeenschap in de Nederlanden tot een minderheid ging behoren. De katholieke kerk stelde toen alles in het werk om het katholicisme een nieuw leven in te blazen, onder andere met het verspreiden van tekeningen en prentjes.

Die bidprentjes evolueerden uiteindelijk tot een prentje voor een overleden dierbare.

De lezing vindt plaats in Lokaal Dienstencentrum ”De Bosrank”, Ten Bosse 150 in Deinze en gaat van start om 2 uur in de namiddag.

infowww.vvfdeinze.be
locatieLokaal Dienstencentrum “De Bosrank”, Ten Bosse 150
plaatsDeinze (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl