Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 23 mei 2007    Evangelie van 2007-05-23
 titelOrgelconcert Jan Jansen
beschrijvingDomkerk organist in Westwoud

Jan Jansen (geb.1946), al twintig jaar de vaste bespeler van het monumentale Bätz-orgel in de Domkerk van Utrecht geeft woensdagavond 23 mei een orgelconcert op het geheel gerestaureerde Ypma-orgel (1863) in de Sint Martinus Kerk van Westwoud.

Het concert staat ten dele in het teken van het 300ste sterfjaar van Dietrich Buxtehude. De van oorsprong deense componist Buxtehude (1637-1707) heeft in de 17de eeuw aan het hoofd gestaan van het muziekleven in de duitse stad Lübeck. Zijn omvangrijke oevre heeft veel invloed gehad op de composities van Bach,Telemann en Händel. (Buxtehude was waarschijnlijk de belangrijkste leermeester van Johann Sebastian Bach).

Jansen speelt twee werken van Buxtehude: de Toccata (in F dur) en de Passacaglia (in D moll).

Het befaamde Bach-spel van Jan Jansen kunt u beluisteren in de koraalbewerking “Erbarm’ dich mein, o Herre Gott”.
Op het programma staan vervolgens werken van Mozart (Sonate in F dur) en de vierde Sonate van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Het concert wordt besloten met een orgelwerk van Franz Liszt:
“Preludium en fuga over de naam B-A-C-H”. De hongaarse pianovirtuoos, Liszt, heeft zijn grote bewondering voor de muziek van Bach in deze romantische compositie tot uitdrukking gebracht.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur. De toegang is gratis.

info b.roelfsema@quicknet.nl
(0228) 56 32 56
locatieSt.Martinuskerk, Dr.Nuijensstraat
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl