Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerwoensdag 30 mei 2007    Evangelie van 2007-05-30
 titel‘Helvoirt, de serie’: Helvoirts Weekend
beschrijvingIn de laatste aflevering van de RKK realityreeks ‘Helvoirt, de serie’ op woensdag 30 mei worden Hans en Anneke Hageman verrast door hun kinderen ter gelegenheid van hun 30-jarig huwelijksfeest. Verder aandacht voor het Helvoirts Weekend dat met een vlooienmarkt van formaat wordt gehouden en dat jaarlijks door zo’n 40.000 mensen wordt bezocht.

Voor Hans en Anneke Hageman is het niets bijzonders, maar hun kinderen willen hun 30-jarig huwelijksjubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Ze organiseren een verrassingsfeest met vrienden uit hun verre en minder verre verleden. Zoon Cis heeft in het archief nog wat oude fragmenten van de Hoofdstad Operette kunnen vinden, het ensemble waar Hans en Anneke elkaar leerden kennen. De vraag is of Hans en Anneke wel gecharmeerd zullen zijn van de confrontatie met hun verleden...

Verder in deze aflevering: het Helvoirts Weekend. John van Iersel is de grote drijvende kracht achter de vlooienmarkt. Het hele jaar door verzamelt hij spullen, die hij in en om zijn huis stalt. Zijn eigen huis lijkt soms wel een vlooienmarkt. Zou hij dit jaar dan eindelijk die nog onbekende schets van Vincent van Gogh vinden?

Het Helvoirts Weekend is ”voor Helvoirt door Helvoirt”. Bijna 600 vrijwilligers maken dit 4-daagse feest tot een groot succes waar elk jaar ruim 40.000 mensen op af komen. Op Hemelvaartsdag opent het feest met de grote vlooienmarkt. Verder is er een jaarmarkt en kermis. En ook is er een open podium waar Cis Hageman gebruik van maakt om zijn zangkunsten te tonen.

In ‘Helvoirt, de serie’ volgt de camera de beslommeringen van de bewoners van het Brabantse dorp Helvoirt met in de hoofdrol pastor Hans Hageman. Een serie die gaat het over het leven zelf, waarin liefde, verdriet en een roemrijk verleden elkaar ontmoeten in een wereld van nu.

‘Helvoirt, de serie’, woensdag 30 mei, 17.05 uur, RKK op Nederland 2

infowww.katholieknederland.nl/helvoirt
locatieRKK
plaatsNederland 2
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl