Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 mei 2007    Evangelie van 2007-05-20
 titelMuziek in de Koepelkerk
beschrijvingAllereerst de 45 jaar-reunie van het Jongenspensionaat Bleijerheide van de Broeders Franciscanen op Hemelvaart, donderdag 17 mei om 10.45 uur.

De muziekleraar van toen Broeder Eymard, nu de bekende Pastoor J. Schafraad, ontvangt een kleine honderd van de oud-leerlingen en ook nog enkele Broerders Franciscanen in zijn mooie Limburgse kunstkerk.

Om dit Oost-Limburgse feest in Maastricht compleet te maken komt het Groot Chèvremonts Mannenkoor uit 1912 de Eucharistieviering opluisteren. Zij zingen, o.l.v. Véron Jongstra en met Esther Zaad aan het orgel de Messe in Caeciliaanse Stil van Georges Aeby.

Bovendien zingen zij zowel voor - als tijdens de Mis nog enkele bijzondere religieuze liederen en als afsluiting nog een drietal imponerende wereldse liederen na afloop van de Mis. Het geheel wordt ook nog opgeluisterd met orgelspel op het mooie orgel in de Koepelkerk door Esther Zaad.

De viering wordt dan afgesloten met koffie, thee en fris achter in de kerk.

De Eucharistie viering op zondag 20 mei om 10.45 uur in de Koepelkerk is van een totaal andere stijl, deze wordt n.l. opgeluisterd door de Schola Cantorum Wahlwiller.

Zij zingen A Capella o.l.v. Franco Ackermans de Gregoriaanse gezangen

van de 1ste Paasmis en van de 7de zondag van Pasen.

Dus voor de liefhebbers van deze mooie Gregoriaanse gezangen, een mooie gelegenheid om de mooie Koepelkerk en een mooie dienst te zien en te luisteren naar de mooie muziek en ook naar de inspirerende preek van Pastoor Schafraad.

Alle vieringen in de Koepelkerk zijn voor iedereen toegankelijk. Vrij parkeren, invalideningang en gemakkelijke fauteuilles voor senioren zijn aanwezig.

info(043) 310 1990
locatieKoepelkerk
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl