Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 9 juni 2007    Evangelie van 2007-06-09
 titelPelgrimswandeling Noorbeek naar Wittem
beschrijvingIn deze jachtige tijd is wandelen populair: in je eigen tempo langs wegen en beemden gaan. Al wandelend zie je meer, ben je intenser bezig met de mensen en de dingen die je onderweg ontmoet. Wandelen maakt dat er mijmeringen en gedachten ontstaan, die in het drukke dagelijkse leven niet zo snel bij je boven zullen komen. Wandelen kan zo tot 'bezinnen' worden en voor wie daarvoor openstaat, een religieuze dimensie krijgen. Wandelen wordt dan pelgrimeren.

Op zaterdag 9 juni gaat een wandeling van Noorbeek naar Wittem. Het begint met een kort gebed in de kerk in Noorbeek en eindigt in de kapel in het klooster te Wittem.

Noorbeek, genoemd naar het beekje de Noor, heeft een bijzondere band met St. Brigida, de heilige die veeziekten voorkomt. Hier starten we onze tocht. Het is de bedoeling dat u zelf een lunchpakket meeneemt. Wanneer we langs Slenaken komen, gaan we even het dorp in voor een kop koffie of thee.

Onderweg zullen we langs verschillende kruisen en kapelletjes komen. Daarna lopen we verder naar Wittem. Wittem is een bedevaartplaats waar de broeder-redemptorist Gerardus Majella vereerd wordt. Minder bekend is dat er eerder al een 'Onze Lieve Vrouw van Wittem' werd vereerd.

Datum: zaterdag 9 juni 2007.
Tijd: 10.30 uur verzamelen bij kerk Noorbeek; ca. 15.30 uur afsluiting in Wittem; 16.14 uur bus naar Noorbeek; aankomst in Noorbeek 16.47 uur.
Leiding: Marianne Debets, theologe en bestuurslid van de Stichting Pelgrimswegen en Voetpaden.
Kosten: € 12,50 (incl. koffie/thee, excl. lunchpakket).

info(045) 400 91 70
www.spvlimburg.nl
organisatieKlooster Wittem
locatieSint Gerardus
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl