Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 12 mei 2007    Evangelie van 2007-05-12
 titelStrong2gether
beschrijvingAartsbisdom Utrecht organiseert dag voor vormelingen

Op zaterdag 12 mei a.s. organiseert de Pastorale Dienstverlening van het Aartsbisdom Utrecht een spannende en actieve dag voor ruim 1400 jongeren tussen de 11 en 14 jaar onder het motto: Strong2gether. Ook aan de ruim 200 begeleiders zal een gericht programma worden aangeboden. De activiteiten zijn geconcentreerd in en rond de Emmanuelkerk aan de van Heemstrastraat in Zutphen, het Baudartiuscollege aan de Berkenlaan en het grote grasveld tussen beide locaties en duren van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Strong2gether
Thema van de manifestatie is dit jaar ‘strong2gether’, samen sterk. In de manifestatiekrant staat: “Ieder mens heeft anderen nodig. Mensen die je kunt vertrouwen, vrienden waar je op kunt bouwen. Zo hebben anderen ook jou nodig. Samen kun je plezier maken en elkaar helpen.
Samen sta je sterk.” Kardinaal Simonis schrijft in de krant over het thema:”Als je alleen voor jezelf opkomt en voor je zelf vecht, ben je eenzaam en breekbaar. Maar als je samenwerkt, dan ben je veel sterker! En precies hetzelfde geldt ook voor ons als Kerk. Het oorspronkelijke woord voor Kerk is ‘samenroeping’ Christus roept ons samen om als Kerk Zijn lichaam te zijn in deze wereld, om samen Zijn liefde waar te maken voor anderen. Met zijn allen staan we sterk!”.

Startactiviteiten
Omdat de ruim 1400 deelnemers niet in één keer in de kerk kunnen, is de openingsactiviteit over twee locaties verdeeld: de kerk en het circusterrein. In de kerk zal Kees Posthumus de Grote Vriendschapsshow presenteren. Op het veld zal circus Poeha een grote jubileumvoorstelling geven onder het motto: De wereld van Circus Poehaa.
In beide voorstellingen zal het thema voor die dag nadrukkelijk worden neergezet.

Workshops
Meet dan 100 workshopleiders zullen in vele workshops met de jongeren het thema verder uitwerken. Er zijn onder andere workshops voor stepdance, Art stamps, Djembé, Capoeira, Life Stile, Building a building, streetdance, hiphop, sterk, sterker, sterkst, strong2gether, design it, enz. Alle jongeren krijgen de gelegenheid om 3 workshoprondes mee te maken, zowel in de kerk, op het veld als in de school.

De nacht van Zutphen
Ruim 50 jongeren, die al eerder aan de manifestatie hebben deelgenomen, komen de avond tevoren al bijeen voor de ‘nacht van Zutphen’. Tijdens deze bijeenkomst zullen zij onder deskundige leiding het thema van de manifestatie omzetten in muziek. Tijdens het dagprogramma zal het resultaat van deze ‘nacht van Zutphen’ ten gehore worden gebracht.

Begeleiders
De ruim 200 begeleiders krijgen een apart programma aangeboden met eigen workshops en veel informatie. Rock Solid is een nieuw catecheseprogramma waarmee tieners op een actieve en gekke manier kennismaken met het geloof. Dat kinderen, tieners, soms knap lastig kunnen zijn, maar dat je daar op een goede manier mee om kunt gaan, hoor je in de workshop ‘Ook een deugniet deugd wel’ Uiteraard komt ook de voorbereiding op het sacrament van het Vormsel in de workshops ter sprake.

Veel vrijwilligers actief
Deze dag wordt georganiseerd onder de verantwoording van de Pastorale Dienstverlening van het Aartsbisdom Utrecht. Coördinator is Margreet Sanders. Zij wordt bij de organisatie en de uitvoering bijgestaan door tal van vrijwilligers. Daarnaast leveren de Jeugdwerkbureaus STAP en LAVA een bijdrage aan deze jongerenmanifestatie.

infowww.aartsbisdom.nl
www.yougle.nl
locatieEmmanuelkerk
plaatsZutphen (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl