Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 12 mei 2007    Evangelie van 2007-05-12
 titelOpening Abdijwinkel
beschrijvingDe winkel van de gebrs. Van Paridon aan de Nieuwe Zijdsvoorburgwal in Amsterdam wordt vanaf 12 mei een Abdijwinkel die hoort bij de Abdij van Egmond.

De zaak in religieuze artikelen is al enige jaren eigendom van de abdij maar wordt opnieuw ingericht en het assortiment wordt aanzienlijk uitgebreid. Abt Gerard Mathijssen: “Talloze generaties hebben in de winkel een Kerststaal of Mariabeeld gekocht, maar het leek ons goed en nodig om de zaak directer te

laten aansluiten bij de behoefte van deze tijd. Er is veel vraag naar spiritualiteit en mensen zijn zoekende om hun bestaan zin en ziel te geven.Die mensen willen wij graag serieus nemen”

De nieuwe opzet heeft ook een naamnswijziging tot gevolg. De naam “Gebrs. Van Paridon” verdwijnt en op de winkel prijkt nu het logo van de Abdijwinkel van de Egmondse kloostergemeenschap.

De winkel, die al meer dan honderd jaar bestaat, biedt vanaf 12 mei
niet alleen een aantal vertrouwde religieuze artikelen, maar ook een groot aanbod aan spiritueele boeken. Auteurs als de Duitse benedictijner monnik Anselm Grün en Henri Nouwen nemen daarbij een prominente plaats in.Ook nieuw is het assortiment monastieke producten. Abt Mathijsen:

“Er wordt in tal van kloosters in Europa gewerkt om in eigen onderhoud te voorzien. Dat levert een grote verscheidenheid aan produkten op, variërend van de bekende Egmondse abdijkaarsen tot de zeer geprezen zeepjes en exclusieve jamsoorten uit Ganagobie.

En deze zijn nu ook in deze abdijwinkel te koop.”

Het souterrain van de winkel blijft - naast alle vernieuwingen - de plek waar de bezoeker gedurende het gehele jaar terecht kan voor een keuze uit diverse binnen-en buitenlandse kerstgroepen.

info(020) 6235911
locatieAbdijwinkel van Egmond
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl