Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 1 november t/m woensdag 31 december 2003    Evangelie van 2003-11-01
 titelIconententoonstelling St. Agathakerk
beschrijvingIn de St.Agathakerk aan de Breestraat in Beverwijk zal vanaf zaterdag 1 november a.s. tot het einde van het jaar een aantal iconen tentoongesteld worden van de Russische schilder Wasili Wasin. Wasili Wasin is geboren in 1957 te Tselsjabinsk, een stad in de Oeral.

Hij voltooide zijn opleiding in 1978 aan de middelbare kunstschool " K.A.Savitski" te Penza met als specialisatie theatrale schilderkunst en vervolgens in 1984 de hogere kunstschool "Stroganofski" voor toegepaste kunsten te Moskou met als specialisatie metaal.

Hij verhuisde in 1984 naar Kaliningrad en werd in 1993 toegelaten als lid van de Kunstenaarsvereniging van Rusland.

Hij heeft in de jaren negentig een stijl ontwikkeld die teruggaat naar de iconentraditie van Rusland. Deze eigen en unieke stijl ontwikkelt zich nog steeds.

Werken van hem vinden wij in enkele musea, maar ook in privé-collecties.

info
locatieSt. Agathakerk, Breestraat
plaatsBeverwijk (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl