Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 12 mei 2007    Evangelie van 2007-05-12
 titelDebat over de VolZin-Relicanon
beschrijvingHISTORICI IN DEBAT OVER DE VolZin-RELICANON

Zaterdag 12 mei organiseert de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis voor alle belangstellenden samen met VolZin een debatdag over de VolZin-relicanon van Nederland (na te lezen op: www.opiniebladvolzin.nl).

Negen kenners van de Nederlandse kerk- en religiegeschiedenis verzorgen voordrachten en gaan met elkaar in debat. Hoofdredacteur Jan van Hooydonk zal de VolZin-canon presenteren. Kerkhistoricus A.Th. van Deursen houdt een lezing over de vraag “Wat moeten Nederlanders weten van de kerkgeschiedenis?” Willem van der Meiden, samensteller van de relicanon, zal spreken over de VolZin-canon en de journalistiek.

Er zijn debatten tussen de historici Angela Berlis en Auke Jelsma, tussen George Harinck (Christelijke Encyclopedie) en Hubert Slings (canoncommissie-Van Oostrom) en tussen Marit Monteiro en Ton van der Schans (Nederlands Dagblad-canon). De dag duurt van 10.15 tot 16.00 uur. Plaats: Jacobikerk, St. Jacobsstraat 171, Utrecht (5 à 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station, info: www.jacobikerk.nl). Toegang is gratis. Aanmelding, via tel.

info(020) 6936424
kerkgeschiedenis@gmail.com
www.nederlandsekerkgeschiedenis.nl
www.opiniebladvolzin.nl
www.religiegeschiedenis.nl
locatieSt. Jakobikerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl