Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 19 mei 2007    Evangelie van 2007-05-19
 titelZaterdagmiddagmuziek Domkerk
beschrijvingOp zaterdag 19 mei wordt in de Domkerk te Utrecht ex-domcantor Maarten Kooij muzikaal gehuldigd bij gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag.
Er zijn die dag concerten om 11:00, 15:30 en 20:00 uur alle drie uitsluitend gewijd aan muziek van zijn hand.

Maarten Kooij is voor de muzikale traditie van de Domkerk van beslissende betekenis geweest. Hij was in 1971 de oprichter van de Domcantorij en stond ook aan de wieg van de Zaterdagmiddagmuzieken die tot de vaste cultuurevenementen in Utrecht behoren. Het zijn concerten waar een hoog niveau gepaard gaat aan een ambitieuze en gedurfde programmering.
Zijn tachtigste verjaardag - bij welke gelegenheid hij tevens zijn optredens met de door hem opgerichte Muziekkring de Nederlandse Cantorij afsluit - zal op 19 mei in de Domkerk grootscheeps worden herdacht met drie concerten geheel gewijd aan werk van zijn hand.

Om 11:00 uur spelen Jan en David Jansen een aantal van zijn orgelwerken waaronder de ‘Partita over “Jezus om uw lijden groot” Meditatie in 10 variaties’, Capriccio en Koraal over BACH’ en Koraalbewerkingen uit het ‘Orgelboek’.

Om 15:30, het voor de Zaterdagmiddagconcerten gebruikelijke tijdstip, wordt van Maarten Kooij de liederencyclus ‘Der Fiedler vom Getto’ uitgevoerd. Medewerkers zijn: Susanne Weide - sopraan, Marianne Ketel - alt, Hanneke Provily - fluit, Janine Jansen - viool, Maarten Jansen - cello en een strijkorkest.

Om 20:00 wordt de viering afgesloten met het voor de stad Utrecht door Maarten Kooij gecomponeerde ‘Te Deum’. Het wordt uitgevoerd door Christine Jansen - sopraan, Harry van Berne - tenor, Kees-Jan de Koning - bas, Arie Abbenes - beiaard, Jan Jansen - orgel en de Domcantorij aangevuld met (oud)medewerkers van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij. De leiding heeft Remco de Graas.

Domkerk in Utrecht, aanvang 11:00, 15.30 & 20:00 uur. Toegang gratis, na afloop bijdrage naar draagkracht, gemiddeld 5 euro per bezoeker.

info(030) 2310403
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl