Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 25 mei 2007    Evangelie van 2007-05-25
 titelBenedictijns Leidinggeven
beschrijvingBenedictijns leidinggeven: Anselm Grün, introductiecursus en verdiepingscursus

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen biedt in 2007 en voorjaar 2008 een samenhangend geheel van activiteiten aan rond het thema leiderschap. Basis van het programma is de benedictijnse visie op leidinggeven. Naast een seminar met Anselm Grün op 25 mei, wordt een tweedaagse cursus aangeboden ter kennismaking met het thema. Een vervolg op deze introductie is een verdiepingscursus van drie blokken van telkens drie dagen, gebaseerd op een vergelijkbaar cursusaanbod in het trainingscentrum van Anselm Grün in Duitsland.

Seminar In gesprek met Anselm Grün, 25 mei (10.00 - 12.00 uur)
Op 25 mei 2007 is dr. Anselm Grün te gast in Studiecentrum Soeterbeeck. Hij spreekt dan over geïnspireerd leiderschap, met speciale aandacht voor het stellen van grenzen. Het seminar is een exclusieve mogelijkheid om met Anselm Grün over dit thema in gesprek te gaan. Locatie is het Studiecentrum Soeterbeeck, Elleboogstraat 2 te Ravenstein.

Cursus Leiderschap. Introductiecursus benedictijns leidinggeven
21-22 juni of 27-28 september (twee dagen)
Het startpunt is de benedictijnse visie op leiderschap. Wil Derkse vertaalde deze visie naar deze tijd in zijn boek Een levensregel voor beginners. Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijkse leven [Lannoo, Tielt, 2001].
Locatie is het Studiecentrum Soeterbeeck, Elleboogstraat 2 te Ravenstein.

Cursus Leiderschap. Verdiepingscursus benedictijns leidinggeven
(drie maal drie dagen)
7, 8 en 9 november 2007
4, 5 en 6 maart 2008
3, 4 en 5 juni 2008
De cursus is gebaseerd op inhoud en opzet van de cursus zoals die in het cursuscentrum Haus Benedikt in Würzburg o.a. door Anselm Grün gegeven wordt. In de cursus worden onderwerpen, die in de introductiecursus Leiderschap aan de orde zijn geweest, verder uitgediept en komen ook nieuwe onderwerpen rond leiderschap en inspiratie aan de orde.
De persoonlijkheid van de leidinggevende en hoe deze doorwerkt in de stijl van leidinggeven, het motiveren en het inspireren van mensen, staat in deze cursus centraal.
Locatie is een nog levende monastieke gemeenschap, zodat het kloosterritme ervaren kan worden.


Meer informatie: www.ru.nl/leiderschap


Noot voor de redactie:
Voor informatie Jacob Bouwman, communicatieadviseur Soeterbeeck Programma, (024) 361 55 55, (06) 27 05 27 48 of j.bouwman@soeterbeeck.ru.nl .

infowww.ru.nl/leiderschap
locatieStudiecentrum Soeterbeeck
plaatsRavenstein (Noord-Brabant)
postcode53
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl