Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 16 juni 2007    Evangelie van 2007-06-16
 titel50-jr. bestaan gemeenschap Wladimirskaja
beschrijvingIn juni gedenkt de gemeenschap Wladimirskaja haar 50-jarig bestaan.
In verband hiermede zal uit dankbaarheid een Goddelijke Liturgie worden gevierd in de
St. Antoniuskerk aan de Kanaalstraat 200 te Utrecht en wel op

Zaterdag 16 juni - Aanvang 11.00 uur

Hoofdcelebrant: vader Harrij Sterenberg
Concelebranten: vaders Paul Brenninkmeijer en Piet Al
Diaken: vader Frits Aarts

In de Algemene ledenvergadering van de Landelijke Instelling Pokrof van 9 december 2006 werd besloten deze dag tevens te benutten voor de jaarlijkse gezamenlijke ontmoeting van alle Pokrof gemeenschappen.

Na afloop is er een informeel samenzijn in het atrium van het voormalige klooster van de zusters Franciscanessen van Heythuysen, thans zorgcentrum, J.P. Coenstraat 60, van 13.00 tot 15.00 uur.

Bijlage

Wie zijn wij?

De ”Gemeenschap toegewijd aan de Icoon van de Moeder Gods van Wladimir” is een Utrechtse gemeenschap van de Byzantijnse ritus. Zij maakt deel uit van de Landelijke Instelling Pokrof, de overkoepelende organisatie van (momenteel) elf Byzantijnse Gemeenschappen in Nederland.

Deze geloofsgemeenschappen ressorteren onder de Rooms-katholieke kerkprovincie van Nederland en zijn gewend de liturgie volgens de Byzantijnse ritus te vieren, deels in het Slavisch, deels in het Nederlands.

Elke maand is er (meestal op de 3de zondag) een viering in de kapel van het Zorgcentrum West, ingang Gezondheidscentrum Lombok, Jan Pieterszoon Coenstraat 60, Utrecht. Aanvang 10.30 uur.
Daarnaast zijn er nog bijzondere vieringen zoals met Kerstmis, Doop des Heren/Waterwijding, in de vastentijd de Liturgie van de Voorafgewijde Gaven en Ziekenzalving, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en Ontslapen van de Moeder Gods.
Op www.pokrof.nl worden de vieringen van alle gemeenschappen aangegeven.
Op www.byzantijnsekapelutrecht.nl wordt u uitgebreid geïnformeerd over onze eigen gemeenschap.



Zorgcentrum West

Het Zorgcentrum West is van oorsprong een complex van de Zusters Franciscanessen van Heythuisen bestaande uit klooster, scholen en een bejaardenhuis. Op 1 november 2003 hebben de Zusters zich definitief teruggetrokken en exploiteert de Gemeente Utrecht het complex als Zorgcentrum West en Gezondheidscentrum Lombok.
Op uitdrukkelijk verzoek van de Zusters moest hun kapel de bestemming behouden die het altijd had. En zo hebben het management van het Zorgcentrum en de Gemeenschap Wladimirskaja, elkaar gevonden om aan dit verzoek inhoud te geven.

Routebeschrijving

U kunt de locatie met de bus bereiken door op het Centraal Station lijn 4 (richting Cartesiusweg) te nemen en bij de halte J.P.Coenstraat uit te stappen. Dat is de 2de halte gerekend vanaf het CS, en dus is ook lopen goed mogelijk. De route is: op het CS de uitgang Jaarbeursplein nemen, aan de voet van de trap oversteken naar de rechts gelegen parkeergarage en daaromheen lopen naar het Westplein. Dit (drukke) plein oversteken naar de Damstraat en vervolgens de 1ste straat links (Kanaalstraat) inlopen. De markante toren van de St. Antoniuskerk zal vervolgens uw baken zijn om in deze straat de
J.P.Coenstraat nr. 60 te vinden.


Simandron

“Simandron” is de naam van het blad met kerknieuws van enkele gemeenschappen, waaronder de Gemeenschap Wladimirskaja. Het wordt 3 à 4 maal per jaar gratis verspreid onder de leden en sympathisanten van deze gemeenschappen. Toezending (per post of desgewenst als email) volgt na opgave van naam en adres aan George Bruinaars, Elzendreef 68, 3137 CD Vlaardingen (emailadres glbruinaars@hetnet.nl ).
Een vrijwillige bijdrage (o.a. in de kosten van het Simandron) is welkom op postgiro 4582939 t.n.v. Gemeenschap Wladimirskaja, Capelle a/d IJssel.



Contact

Hebt u vragen over het koor? Bel de dirigent Gerard van Kalken, tel. 0182-384593.
Hebt u andere vragen? Bel dan een van de volgende bestuursleden van de Gemeenschap
Truus van der Geest-Standaart, voorzitter
tel. 070-3878795.
Jan Machielsen, secretaris
tel. 030-6662822.
Frieda van Goethem, penningmeester
tel. 010-4518278.
Piet van Kleinwee, tel. 030-2884675, of
George Bruinaars, tel. 010-4740824, bestuursleden.

infowww.byzantijnsekapelutrecht.nl
locatieSt. Antoniuskerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl