Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 5 mei 2007    Evangelie van 2007-05-05
 titelBevrijdingsconcert 2007
beschrijvingOp zaterdag 5 mei organiseert de Orgelcommissie Adventskerk als primeur in Alphen een groots Bevrijdingsconcert op het unieke Steinmeyer-orgel!

Het wordt een feestelijk concert door de Alphense organist Simon Stelling m.m.v. Bigband Keep on Going (vroeger “Semper Avanti”) uit Bodegraven o.l.v. Eef van Breen, alsmede het houtensemble o.l.v. Judith van de Plas. Ook zal vocaliste Pia Schütz uit Woerdens Verlaat haar medewerking verlenen met een aantal mooi gekozen liederen voor dit Bevrijdingsconcert.

Een echt regio-gebeuren dus, waarmee wij hopen ook tegemoet te komen aan de wens op Bevrijdingsdag iets te kunnen doen.

Het programma wordt geopend met een koninklijk orgelstuk van Händel, verder composities voor orgel van Guilmant en Mailly, afgewisseld met bijdragen van Keep on Going, het houtensemble en Pia Schütz. Als de tijd het toe laat een afsluitende orgelimprovisatie over “vaderlandse” liederen. Traditioneel wordt ook het Wilhelmus gezongen.

Vorig jaar heeft de Gemeente de Adventskerk (1921) met het Steinmeyer-orgel (1923) en de grafkapel van baron De Smeth op de monumentenlijst geplaatst voor behoud van het cultureel erfgoed binnen de Gemeente Alphen aan den Rijn.

U vindt de Adventskerk in de Julianastraat te Alphen aan den Rijn.
Het concert begint om 20.15 uur, toegang € 5,-- (kinderen tot 12 jaar gratis).
Meer informatie? zie info.

infowww.orgelcommissiealphen.nl
(0172) 493394
c.j.verhagen@casema.nl
locatieAdventskerk
plaatsAlphen aan den Rijn
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl