Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 4 t/m vrijdag 25 mei 2007    Evangelie van 2007-05-04
 titelTentoonstelling Eduard Maria Poppe
beschrijvingVan 5 tot en met 25 mei 2007 (elke dag open van 14 tot 17 uur) loopt in de Antwerpse Sint-Jacobskerk een tentoonstelling over het leven en de procedure tot heiligverklaring van Eduard Maria Poppe (1890-1924), de enige Vlaamse priester die tot nu toe werd zalig verklaard. Het was Johannes Paulus II die deze zaligverklaring uitsprak op 3 oktober 1999.

Op vrijdag 4 mei a.s. om 20 uur heeft de officiële opening van deze tentoonstelling plaats in bovengenoemde kerk (ingang Lange Nieuwstraat). De bisschop van Antwerpen, Mgr. Paul Van den Berghe, vindt dit initiatief belangrijk genoeg om zelf te opening te komen verrichten. Eerst zullen drie sprekers kort het woord nemen:

- Z.E.H. Fernand Van de Velde, die in naam van de Gentse bisschop de zaligverklaring van Priester Poppe tot een goed einde heeft gebracht, zal spreken over: De mooiste momenten van de causa (i.e. het proces ter zaligverklaring);

- Dhr. Karl Weekers, auteur van het boek ‘Edward Poppe. Een bloemlezing’ over: Poppe voor de jeugd van vandaag;

- Mgr. De Maere, pastoor van de St.-Jacobskerk die het boek ‘Priester van vuur. Edward Poppe anders bekeken’ heeft uitgebracht, over: Priester Poppe en Antwerpen.

Muzikale omlijsting door Mevr. Ann Riebs (zang) en Dhr. Peter Strauven (orgel).

Na afloop wordt een drankje aangeboden, waar U eventueel uw reportage kunt afronden middels gesprek en/of beeldmateriaal.

info jacobus.antverpiae@telenet.be
03/2321032
locatieSint-Jacobskerk
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl