Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 25 mei 2007    Evangelie van 2007-05-25
 titelKVO bedevaart Kring Maas en Waal
beschrijvingOp 5 mei a.s. wordt in Bergharen weer een begin gemaakt met de zomerse openluchtvieringen op de Kapelberg. Tot zondag 19 augustus, de zondag na Maria Tenhemelopneming, wordt er dan steeds op de zaterdagavond om kwart over zeven een eucharistieviering gehouden in de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods. De laatste jaren krijgen deze vieringen vanuit de hele regio steeds meer aandacht.

De Kapelberg is voor mensen tegenwoordig niet alleen een toevluchtsoord waar de huidige, haastige maatschappij ontvlucht kan worden om er in alle rust even tot zichzelf te komen, het is voor velen steeds meer een geliefde plek om er de scharniermomenten in hun leven te vieren. Huwelijken worden er gesloten, kinderen worden er gedoopt en er wordt af en toe ook afscheid van een dierbare genomen.
Maar bovenal kan men er een kaarsje opsteken en - luisterend naar het tsjilpen en kwetteren van vogels, en het ruisen van de wind in de omringende bomen - alle persoonlijke noden aan de Moeder van Smarten voorleggen, want daarvoor werd dit Maas en Waalse Bedevaartsoord vanaf 1932 gesticht en werd de huidige kapel in 1948 ingezegend.

Aan de openingsviering van 5 mei a.s. wordt weer een extra tintje gegeven. Een korte en kleine processie gaat aan de viering vooraf. De originele piëta van Bergharen wordt daarbij de berg op gedragen. Muzikaal zal de fanfare van Muziekvereniging Sint-Anna en het Gemengd Koor van de parochie van Bergharen het geheel opluisteren.

In de viering gaat pastoor Jos van Minderhout (ofm) voor, samen met de uit Bergharen afkomstige missionaris Jan van Haandel (wp). Diaken Hennie Witsiers zal hen daarbij ter zijde staan.

De hele entourage, waaraan elk jaar weer door veel vrijwilligers van de Bergharense geloofsgemeenschap de nodige tijd wordt besteed, ademt voor de talloze pelgrims die er wekelijks komen, een sfeer uit waarin zij zich van harte welkom weten.

Belangrijke data in 2007

5 mei, opening kapelbergseizoen (19.15 uur).
17 mei, viering bij kapellentocht (10.00 uur).
25 mei, KVO bedevaart Kring Maas en Waal (19.30 uur).
24 mei, KVO bedevaart Kring Nijmegen (19.30 uur).
27 mei, viering van de Protestantse Streekgemeente Maas en Waal (10.00 uur).
23 juni, Eerste Communicanten van het Het Kruispunt (19.15 uur).
1 juli, Oecumenische viering ZLTO (10.30 uur).
15 augustus, viering Maria Tenhemelopneming (19.15 uur)
19 augustus, Maas en Waalse Bedevaart (16.00 uur).

info(0487) 531300
locatieKapelberg
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl