Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerwoensdag 23 t/m woensdag 30 mei 2007    Evangelie van 2007-05-23
 titelGeheel verzorgde busreis naar Lourdes
beschrijvingVan woensdag 23 mei tot en met woensdag 30 mei wordt een geheel verzorgde bedevaart georganiseerd per bus naar Lourdes.

Reisprogramma
Vertrek vanuit Veghel op 23 mei ’s-morgens vroeg. Na een ontbijt in België, reizen we via Parijs naar het centrum van Frankrijk, voor het diner en onze eerste overnachting.

2e dag: we reizen verder richting Lourdes. Onderweg bezoeken we het mooi gelegen, middeleeuwse stadje Rocamadour en daar staat ook voor ons een maaltijd klaar. Daarna reizen we verder naar Lourdes, waar we voor het diner arriveren in hotel Florida. Samen maken we een rondwandeling over de Heiligdommen, bezoeken de grot en U kunt ook al aanwezig zijn bij de Lichtprocessie die elke avond wordt gehouden.

Van de 3e tot en met de 6e dag hebben we in Lourdes een gevarieerd programma.
Zo wonen we de Internationale Hoogmis bij en brengen een bezoek aan de plaatsen waar Bernadette gewoond en geleefd heeft. We maken een stadswandeling en bezoeken de beeldenfabriek en het Bernadettemuseum. We nemen deel aan de Sacramentsprocessie en gaan naar Cité St. Pierre.
Ook is er in Lourdes een priester die voor ons een Nederlandstalige viering verzorgd en de indrukwekkende Grote Kruisweg met ons bid. En natuurlijk maken we ook tijd vrij om samen wat te drinken op een terrasje. Ook gaan we naar het hooggebergte van de Pyreneeën.

7e dag: we vertrekken uit Lourdes.
Op de terugreis bezoeken we de familie Kooijman, die verhuist is naar Frankrijk en woont op een kasteel in de buurt van Brive-la-Gaillarde.
We gaan bij hen lunchen en ondertussen vertellen ze over het leven in Frankrijk.
Daarna richting Chateauroux waar we dineren en overnachten.

De 8ste en laatste dag reizen we terug naar Nederland waar ons in Casteren nog een afscheidsdiner staat te wachten.

Inbegrepen
  • Reis per luxe 34 persoons-touringcar.
  • Verblijf in comfortabele hotels onderweg en in Lourdes; op basis van Volpension.
    In Lourdes verblijven we in het *** Hotel Florida gelegen op ca. 150 meter van de Heiligdommen
  • Alle maaltijden, te beginnen met een ontbijt in België op de dag van vertrek en we beëindigen onze reis met een afscheidsdiner in Nederland.
  • Excursie naar de Pyreneeën
  • Alle drankjes en versnaperingen in de bus zijn gratis
  • Ervaren chauffeur
  • Ervaren reisleidster
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Toeslag eenpersoonskamer is 140 euro

infoJeanne Verhagen
(0492) 32 32 56
mvjaa@xs4all.nl
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl