Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 3 mei 2007    Evangelie van 2007-05-03
 titelTentoonstelling Europa Vredeskruis
beschrijvingUniek “Europa Vredeskruis” voor één dag tentoongesteld in Echt.

Op donderdag 3 mei a.s. vindt in Echt een uitzonderlijke gebeurtenis plaats, immers het “Europa Vredeskruis”, toegewijd aan onze Heilige Zuster Edith Stein, zal de gehele dag tentoongesteld worden in der Bovenste Straat voor het klooster van de zusters Karmelietessen en wel van 8.00 uur tot 15.00 uur.

Het door de Oostenrijkse kunstenaar Helmut Strobl zelf ontworpen kruis is, gelijktijdig met de in de stad Patsch gebouwde piramidevormige kapel, ingewijd door de plaatselijke pastoor Norbert Gapp en door Paus Benedictus XVI gezegend ter nagedachtenis van alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het bijzonder onze Vredesheilige Edith Stein.

De kunstenaar lost hiermede een gedane belofte in aan de voormalige burgemeester van Patsch Josef Rinner, die destijds op een tractor is afgevoerd en ter dood is gebracht.

Het kruis gaat op vredes- en verzoeningsreis door Europa “in het spoor van Edith Stein”
Onder het thema 365 minuten ter bezinning en nagedachtenis aan deze Heilige zal dit unieke kunstwerk 8 opeenvolgende dagen uitgestald worden in respectievelijk Keulen, Echt, Dresden,Breslau, Auschwitz, Wenen en tenslotte in Innsbruck.
Een internationale erkenning van Echt als enig bedevaartsoord van Edith Stein in Nederland, prominent aanwezig tussen al deze gevestigde grote steden van naam!
Een feit om trots op te zijn en een hele eer voor de Stichting Dr.Edith Stein Echt, dit gezien als blijk van internationale waardering voor de enorme inspanning voor de promotie van Echt als bedevaartsoord van onze heilige Zuster.

De tentoonstelling zal op 3 mei ’s ochtends in aanwezigheid van een delegatie van het College van Burgemeester en Wethouders om 10.00 uur met een korte plechtigheid worden geopend.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om die dag het kruis te bezichtigen.

De komst van het kruis sluit naadloos aan bij de viering van het 40- jarig jubileum van de Stichting Dr. Edith Stein Echt van 4 tot 6 mei met als apotheose de Pontificale Eucharistieviering op 6 mei om 10.00 uur in de H.Landricuskerk.
Bisschop Frans Wiertz zal als hoofdcelebrant optreden met assistentie van o.a. Bisschop Jousten van Luik; het geheel omlijst met gezang en muziek van de zangvereniging “Vriendenkoor”, het kerkelijk zangkoor H.Landricus en
de Koninklijke Harmonie St. Caecilia.
KRO radio 5 zal deze plechtige H.Mis integraal uitzenden.
U allen bent van harte welkom!

info
locatieZrs. Karmelitessen
plaatsEcht (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl