Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Reis
reis
wanneerdinsdag 8 mei 2007    Evangelie van 2007-05-08
 titelbijeenkomst Servatius Academie
beschrijvingHet bestuur van de Servatius Academie heeft het genoegen haar leden en andere belangstellenden uit te nodigen voor de laatste bijeenkomst van dit seizoen die, zoals bekend, zal plaatsvinden op

dinsdag 8 mei 2007

Net zoals de laatste jaren willen wij deze slot-bijeenkomst weer een bijzonder karakter geven en ons begeven naar een plaats over de grens t.w. Kornelimünster onder de rook van Aken.

Kornelimünster is een historische bedevaartsplaats ontstaan rondom een monumentaal kloostercomplex aan het riviertje de Inde. In 814 stichtte keizer Lodewijk de Vrome er een klooster voor zijn vriend Benediktus van Aniane. In 817 liet hij vanuit de schatkamer van de Paltskapel in Aken drie bijbelse heiligdommen t.w. de schortdoek, het doodskleed en de zweetdoek van Christus overbrengen naar de pas geconsacreerde kerk. Eens in de zeven jaar worden deze heiligdommen getoond; dit jaar weer in juni.

In 875 verkrijgt men de schedelrelikwie van Sint Cornelius, paus van 251 tot 253. Tot op heden is de kerk het middelpunt van de Corneliusverering. Omvangrijke restauraties hebben bijgedragen tot het behoud van dit buitengewoon bouwmonument.

Het programma van de bijeenkomst is als volgt (let op afwijkend begintijdstip!):

18.00

Verzamelen op de parkeerplaats voor Rolduc om van daaruit -eventueel carpoolend, zodat ook degenen die geen eigen vervoer hebben ook mee kunnen- naar onze bestemming te vertrekken. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid gaan.
In Kornelimünster kunnen we vrij parkeren op de Benediktusplatz.

19.00

Eucharistieviering in de kloosterkerk

Aansluitend: inleiding en rondleiding, verzorgd door de Propst Dr. Ewald Vienken.

Na een drankje vervolgens rond

22.00

Vertrek terug naar Kerkrade

Wij denken u hiermee een zeer interessant bijeenkomst aan te bieden en rekenen op een grote opkomst

Wij hopen u dan ook op acht mei te mogen begroeten,

info(045) 5217873
j.vonhogen@home.nl
locatie
plaatsAken (Duitsland) (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl