Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 31 augustus t/m zondag 16 september 2007    Evangelie van 2007-08-31
 titelHeiligdomsvaart Susteren
beschrijvingDe Heiligdomsvaart is van oorsprong een pelgrimstocht naar plaatsen waar overblijfselen (relieken) van heiligen worden bewaard en vereerd. In de Middeleeuwen kreeg zo’n bedevaart een officieel karakter en werden met vaste regelmaat - doorgaans om de zeven jaar - de relieken publiekelijk getoond. Een traditie die in Susteren al zeker in 1447 moet hebben bestaan, zo valt af te leiden uit een oud, pauselijk schrijven. De Heiligdomsvaart, een fascinerend evenement, waarin bezinning en feestelijkheid samengaan.

De Heiligdomsvaart start op vrijdag 31 augustus en duurt tot en met 16 september.

De traditionele ‘plechtige ommegang’, een van de hoogtepunten van elke Heiligdomsvaart, vindt plaats op zondag 9 september.

In de periode van de heiligdomsvaart wordt tien keer een openluchtspel opgevoerd op het plein naast de monumentale Amelbergakerk. Het is een kroniek van legendarische gebeurtenissen uit de Maasregio. 'Weerlicht der eeuwen' begint rond 700 wanneer in de heidense streken rond Suestra het christendom vaste voet probeert te krijgen. Uit deze tijd dateert de legende van een heilige vrouw, Vastrada, wier overlijden aanzet tot het stichten van een Benedictijner abdij. Impressies uit de eeuwen erna, met glorietijden en neergang, worden weergegeven. Onder de tragiek van het geschiedkundig verhaal, eindigt het spel met een hoopvolle blik in de toekomst.

Verder staan op het programma diverse vieringen en andere activiteiten.

infowww.heiligdomsvaart.nl
locatieSusteren
plaatsSusteren (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl