Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 29 april 2007    Evangelie van 2007-04-29
 titelHarpalyce ensemble in abdij Marienkroon
beschrijvingDit trio wordt gevormd door Eva Tebbe (harp), Nina Hitz (cello) en Tim Wintersohl (fluit). Het is opmerkelijk dat er voor de kleurrijke bezetting van cello en harp weinig origineel repertoire werd geschreven. Geïnspireerd door het “Trio pour violon, violoncelle, et harpe” van Jaques Ibert richtte Eva Tebbe het Harpalycė ensemble op met als doel een uitgebreid repertoire te creëren voor cello en harp ook in combinatie met andere instrumenten.

Nina Hitz studeerde cello aan het Conservatorium van Zurich en Winterthur. Zij voltooide haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Tim Wintersohl studeerde in Leverkusen in Duitsland en behaalde zijn Master diploma eveneens in Den Haag.

Eva Tebbe studeerde harp bij Manja Smits aan het ARTEZ Conservatorium, vervolgde haar studie in Frankrijk en voltooide haar studie ook aan het Koninklijk Conservatorium.

Op het programma staan werken van Debussy, Jongen, Foote, Villa Lobos en William Awyn. Ten slotte heel bijzonder, het speciaal voor hen door Eef van Breen geschreven driedelige werk “Retrospection” gebaseerd op pianosolo’s van Duke Ellington, door de Jazz-legende zelf “Dreaming” genoemd.

Dit concert op zondagmiddag 29 april begint om 14.00 uur. De entree bedraagt
€ 8,00 (incl. koffie) Plaatsreserveren: zie info.

infoReserveren
(073) 511.50.40.
www.honsoirde.nl
honsoirde@planet.nl
locatieStg. Honsoirde
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl