Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 15 juni 2007    Evangelie van 2007-06-15
 titelBuxtehude-jaar
beschrijving2007: BUXTEHUDE-JAAR

Sjosjanim en Canticum Amicorum samen te horen tijdens drie unieke concerten

Het jaar 2007 is uitgeroepen tot het Buxtehude-jaar omdat het 300 jaar geleden is dat de grote Noord-Duitse componist en organist Dieterich Buxtehude (ca.1637 - 1707) overleed. Daarom staat zijn muziek centraal in een serie concerten waarin het Vocaal Ensemble Canticum Amicorum het Sjosjanim Kamerorkest en organist Jaap de Wit samenwerken. De artistieke leiding is in handen van Patrick van der Linden, dirigent van beide ensembles.
Naast vijf cantates en enkele grote orgelwerken van Buxtehude staat er ook samenzang van enkele Lutherse liederen op het programma. Uiteraard met voorspelen van Buxtehude.

De concerten vinden plaats in Vlaardingen (27 april, Grote Kerk), Hattem (1 juni, Grote Kerk of St. Andreaskerk), en Woerden (15 juni, Petruskerk). De concerten beginnen om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

Kaarten kosten

info06 - 28318586
0343 - 561990 (Anneke Siebelink)
www.sjosjanim.nl .
locatiePetruskerk
plaatsWoerden (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl