Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerwoensdag 2 mei 2007    Evangelie van 2007-05-02
 titelHelvoirt, de serie, deel 4
beschrijving“Wat is nou eigenlijk doodgaan pastor?”

In de vierde aflevering (woensdag 2 mei) van de RKK-realityreeks ‘Helvoirt, de serie’ wordt pastor Hans Hageman geconfronteerd met een van de moeilijkste taken van zijn pastoraal werk: het begeleiden van het stervensproces van een 13-jarige jongen. Wat kan hij de doodzieke jongen bieden?

René heeft leukemie. Hij vraagt aan zijn moeder of de pastor kan komen. Hij kent pastor Hans nog van de catecheseles op school en heeft een belangrijke vraag voor hem: ,,Wat is nou eigenlijk doodgaan pastor?” Pastor Hans antwoord dat hij het niet zeker weet omdat hij nooit is doodgegaan. “Maar ik dénk dat je in een diepe slaap valt en dan naar de andere kant gaat. Ik weet het niet zeker maar ik gelóóf erin en daardoor ben ik ervan overtuigd. Snap je dat René?” “Ik snap het pastor”.

Verder maken we in deze aflevering kennis met Sjefke van Zon, de plaatjesdraaier van zorgcentrum De Leyenhof. Hij staat achter zijn draaitafel met koffers vol plaatjes. Sjef is een religieuze man. Hij bidt iedere dag tot Maria om haar te bedanken dat hij nog leeft. Hij was ooit een succesvolle zakenman maar door een hartstilstand is hij in coma geraakt. Na zeven weken werd hij wakker, volgens eigen zegge door de muziek van Radio 10 Gold. Toen hij uit zijn coma ontwaakte, moest hij alles opnieuw leren: lopen, praten, schrijven. Hij moest zijn bedrijf verkopen en zijn huwelijk was voorbij. Hij heeft het zelf uitgemaakt: “Ik kon er niet meer tegen. Mijn vrouw was niet getrouwd met de huidige Sjef. De Sjef van vroeger bestaat niet meer. Ik vond dat ik haar dat niet kon aandoen.” Zijn huidige bezigheid is vooral draaien in verzorging- en bejaardenhuizen. Sjef is ervan overtuigd dat hij is gered door ‘Onze lieve Heer’. Hij is heel dankbaar dat hij nog leeft. Hij is niet boos omdat hij nu gehandicapt is. ‘Je moet er mee leren leven’ is één van zijn stokpaardjes. “Onze lieve Heer bestaat!” is een andere.

In ‘Helvoirt, de serie’ volgt de camera de beslommeringen van de bewoners van het Brabantse dorp Helvoirt met in de hoofdrol pastor Hans Hageman. Een serie die gaat het over het leven zelf, waarin liefde, verdriet en een roemrijk verleden elkaar ontmoeten in een wereld van nu.

‘Helvoirt, de serie’, woensdag 2 mei, 17.05 uur, RKK op Nederland 2

infowww.katholieknederland.nl
locatieRKK
plaatsNederland 2
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl