Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 21 april 2007    Evangelie van 2007-04-21
 titelKardinaal Simonis bij Selexyz Broese
beschrijvingKardinaal Simonis en Hans Bouma bij Selexyz Broese Utrecht

Zaterdag 21 april vindt bij boekhandel Selexyz Broese te Utrecht de presentatie plaats van het nieuwe boek van kardinaal Simonis: Een hart om te denken. Ds Hans Bouma noteerde gedachten en overwegingen van de kardinaal en verwerkte het materiaal tot dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van het 50-jarig priesterschap van Simonis. Uitgever is uitgeverij Kok te Kampen.

Tijdens de presentatie spreken kardinaal Simonis en Hans Bouma over de manier waarop het boek tot stand kwam. Ook zullen zij elkaar de eerste twee exemplaren van het boek aanbieden. De presentatie met aansluitende signeersessie vindt plaats bij Selexyz Broese te Utrecht (vestiging Stadhuisbrug), aanvang 9.30 uur.

Het boek

In het boek spreekt kardinaal Simonis, aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie over zaken die hem als bisschop of gelovige aan het hart gaan. Over zijn roeping, de twijfels, zijn drijfveren. Via overwegingen en anekdotes maakt de lezer kennis met de kardinaal en met wat hem in de afgelopen 50 jaar heeft beziggehouden en wat hem als kerkleider en pastor tekent.

De overwegingen en inzichten van de kardinaal worden geïllustreerd met praktische toepassingen en persoonlijke ervaringen.

Samenwerking

Het boek is het resultaat van een creatieve samenwerking van kardinaal Simonis en Hans Bouma. Deze laatste fungeerde als schrijvend medium tussen de zich tegenover hem open uitsprekende kardinaal én de lezer die met Simonis wil kennismaken.

infowww.kok.nl
www.selexyz.nl
locatieSelexyz Broese
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl