Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 september 2007    Evangelie van 2007-09-09
 titelZeeuwse Koorschool gaat regionaal
beschrijvingZeeuwse Koorschool gaat regionaal
Ruim 50 jaar zijn de heldere stemmen van de koorschooljongens te horen in hun gebouw op de Singelstraat te Goes. Naast de wekelijkse kerkdiensten geven ze concerten in de provincie, in de rest van ons land en in het buitenland. Sinds 2004 mag het jongenskoor zich noemen: Koor van de Europese Unie.
De leiding van de koorschool wil jongens uit de hele provincie de kans geven om in dit koor te kunnen zingen. Er wordt gedacht aan repetitieplaatsen op Walcheren en in Zeeuws Vlaanderen. Regelmatig zal er ook in Goes worden geoefend met alle zangertjes.

Het is alle lange tijd een wens van ons, zegt het bestuur. Wij krijgen namelijk al jaren verzoeken uit de provincie van ouders en jongens om te starten met dependances. Zo zijn er jongens die 3 keer per week met de trein vanuit Middelburg naar Goes komen om te repeteren. Om de jongens en hun ouders tegemoet te komen en het unieke voor Zeeland ook in de toekomst te kunnen waarborgen gaat de koorschool dus de provincie in.
Geïnteresseerde jongens en/of ouders kunnen contact opnemen met de koorschool 0113-216169 of 0113-216395. Natuurlijk heeft de Koorschool ook haar eigen internetpagina: www.zeeuwsekoorschool.nl

Daar het jongenskoor verbonden is met de katholieke eredienst, zullen er ter opening van dit project kerkdiensten gezongen worden in:

Vlissingen: Zondag 15 april, 10 uur, R.K. kerk aan de Singel

Philippine: Zondag 10 juni, 9.30 uur, R.K. kerk Philipsplein

Oostburg: Zondag 9 september, 10.45, R.K. kerk St. Eligiusplein

Het koor mag zich verheugen op een groot aantal toehoorders. Jaarlijks wordt er voor meer dan 30.000 mensen gezongen.

infoE. Heijblok
(0113) 216395
www.zeewsekoorschool.nl
locatieR.K. Kerk St. Eligiusplein
plaatsOosterburg (Zeeland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl