Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 28 t/m woensdag 30 mei 2007    Evangelie van 2007-05-28
 titelBedevaart naar Echternach
beschrijvingBEDEVAART NAAR ECHTERNACH VAN 28 TOT EN MET 30 MEI 2007

De Springprocessie is een bekend begrip. Daarbij wordt vooral gedacht aan ‘drie stappen voorwaarts en twee terug’. In feite is het een dansende processie. Op een overbekend deuntje wordt huppend van het ene op het andere been een route afgelegd door de straten van het Luxemburgse stadje Echternach. De Springprocessie eindigt bij het graf van de Heilige Willibrord, de grote Nederlandse geloofsverkondiger. Als de apostel van de Lage Landen bracht hij het Christelijke geloof. Hij was de eerste bisschop van Utrecht. In Echternach bouwde hij een abdij, waar hij op 7 november 739 stierf.

De Springprocessie wordt gehouden op de dinsdag na Pinksteren. Meer dan tienduizend pelgrims - van jong tot oud - komen uit Luxemburg, België, Duitsland en Nederland naar het centrum van Echternach om hieraan deel te nemen. Een deel voegt zich bij de bidgroep. Andere pelgrimsgroepen, vergezeld door muziekkorpsen, kiezen ervoor om vol overgave ‘dansend’ door de straten te gaan. Of men nu nog kind is of over de zeventig jaar. Dit alles ter ere van de Heilige Willibrord, onze grote voorspreker in het geloof.

Voor Nederland organiseert de Haagse Bedevaarten de nationale bedevaart naar het graf van de Heilige Willibrord in Echternach, waarbij we ook Maastricht en Banneux bezoeken. De bedevaart wordt begeleid door pastoor A.J.M. Hendriks van het bisdom Haarlem.

Driedaagse bedevaart: 28 - 30 mei 2007
Op maandag 28 mei a.s. (tweede Pinksterdag) wordt vanuit de Randstad vertrokken. Er kan in verschillende plaatsen - o.a. Den Haag, Leidschendam, Leiden, Hazerswoude, Woerden, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht - op de bus worden opgestapt. De bedevaart start in Maastricht waar om 11.30 uur in de basiliek Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee een Heilige Mis wordt opgedragen. Het mannenkoor van Itteren-Borgharen verzorgd de gezangen. Dit jaar voor de 25e keer. Vervolgens wordt doorgereisd naar Echternach. Na het diner vindt in de basiliek van Echternach een openingslof en intochtprocessie plaats. Onze eigen bisschop, Mgr. _________________ neemt zelf ook deel aan de Springprocessie. Na afloop is er in de crypte in de basiliek, bij het graf van Willibrord, een kleine ‘Nederlandse’ plechtigheid.

Op dinsdag 29 mei nemen we deel aan de bidgroep van de Springprocessie. Aansluitend komen de springers. Omdat we als een van de eerste de route lopen, is er voldoende gelegenheid om de binnenkomst van alle overige pelgrimsgroepen - vooral de springers - in de basiliek te zien. De Springprocessie wordt afgesloten door Mgr. Frank, de bisschop van Luxemburg, en de overige aanwezige bisschoppen en abten. Na de lunch maken we een excursie in de omgeving van Echternach, waarbij we in de parochiekerk van Rosport de eucharistie vieren.

Op woensdag 30 mei reizen we naar het Mariaoord Banneux voor de H. Mis. Na de lunch en een gebedsdienst wordt koers naar huis gezet, waar u in de loop van de avond arriveert.

info(010) 4149577
www.bedevaart.nl
organisatieHaagse Bedevaarten
locatiediversen
plaatsdiversen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl