Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 1 september 2007    Evangelie van 2007-09-01
 titelCenakeldag
beschrijvingElke 1e zaterdag van de maand is er een Cenakeldag te Wijhe o.l.v. de Z.E.H. pastoor G.M.J. van der Vegt. De Cenakeldagen worden gehouden in de O.L. Vrouwe Onbevlekt Ontvangenparochie aan de Stationsweg 9 te Wijhe tegenover het station.

De cenakeldagen beginnen om 10.30 uur. Er is gelegenheid om te biechten.
Om 12.00 uur tot 13.00 uur lunchpauze (lunchpakket zelf meenemen koffie/thee gratis).
Om 13.00 uur vieren de Tridentijnse hoogmis met toestemming van Mgr.Simonis. Na de hoogmis is er uitstelling.
De cenakeldag eindigt tegen 14.30 uur.

Wat is een cenakel?

In het eerste hoofdstuk van de Handelingen van de Apostelen wordt ons verhaald de Hemelvaart van Jezus. En vers 12 zeg dan: ”toen keerden de Apostelen van de berg terug.... en gingen naar de bovenzaal”, nl. naar dezelfde zaal waar zij met Jezus het Laatste Avondmaal hadden gehouden. Het CENACULUM, het latijnse woord voor ''eetzaal”. En vers 14 van de Handelingen zegt: ”zij bleven eensgezind volharden in het gebed, samen met Maria, de Moeder van Jezus”. Dit was dus het eerste Cenakel.

Maria was voor de Apostelen de bezielende kracht om de Heilige Geest af te smeken. Daarom ook moeten wij, eensgezind, in gebed met Maria, de Heilige Geest, de Heiligmaker afsmeken.

Wij nodigen u van harte uit een Cenakeldag met ons mee te vieren.U zult hier zeker geen spijt van krijgen. Vooral jonge mensen zijn van harte welkom.

voor nadere inlichtingen: zie info.

info(055) 57.60.270
rkh51@kpnplanet.nl
locatieO.L.Vr. Onbevlekt Ontvangenparochie
plaatsWijhe (Overijssel)
postcode81
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl