Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 14 t/m zondag 15 april 2007    Evangelie van 2007-04-14
 titelMuseum Kempenland Eindhoven
beschrijvingOp zaterdag 14 april en zondag 15 april a.s. vindt het Nationaal Museumweekend voor de 26ste keer plaats, waaraan de helft van de Nederlandse musea meedoen. Onder het motto De Kunst van het Waarnemen wordt de aandacht gevestigd op de musea als plekken, waar een bezoeker kijkt en leest, maar waar kijken iets anders dan zien is!

Bekijk met eigen ogen een diversiteit aan objecten in musea! Door goed te kijken leer je en verrijk je jezelf, kun je kennis vergaren. Immers musea vertellen aan de hand van het materiële erfgoed in de vaste opstelling of in wisseltentoonstellingen een verhaal dat het collectief geheugen voedt en bijdraagt aan de (groeps)identiteit.

Vanzelfsprekend doet Museum Kempenland Eindhoven mee aan het museumweekend en is gratis toegankelijk. Ook dit jaar wordt een aantal publicaties en kaarten opgeruimd tegen weggeefprijsjes. Maar natuurlijk kunnen ook de lopende exposities bekeken worden, al dan niet in samenhang met een rondleiding om 15.00 uur op beide dagen.

THUIS MET DE HEILIGEN
Uitingen van volksdevotie in Nederland en Vlaanderen
expositie t.g.v. 25-jarig bestaan van het tijdschrift Devotionalia

BEPAKT EN BEZAKT
Reizen en trekken, vroeger en nu
educatieve tentoonstelling speciaal voor het basisonderwijs

G

info(040) 2529093
locatieMuseum Kampenland
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl