Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 2 april 2007    Evangelie van 2007-04-02
 titel‘De Klinkende Maria Magdalena’
beschrijvingMeditatief Moment met vertellingen en muziek:

‘De Klinkende Maria Magdalena’ met Frank de Munnik

Frank de Munnik vertelt op maandag 2 april over het beeld van Maria Magdalena in de cultuur en muziek door de eeuwen heen. Al tweeduizend jaar spreekt deze vrouw tot veler verbeelding en is zij de bron van veel muziek. Deze Berne Anders-avond wordt een levendige avond met vertellingen en veel muziek, van de Middeleeuwen tot de moderne popmuziek. De speciale avond begint om 20.00 uur in de Bernekringzaal van de Abdij van Berne te Heeswijk. De entree is vijf euro, dat is inclusief een kopje koffie of thee. Naast het verhaal en de muziek is er natuurlijk ook ruimte om rustig na en bij te praten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Kazenbroot zie info.

Maria Magdalena, wat is zij allemaal niet geweest in de afgelopen tweeduizend jaar? Vriendin van Jezus, moeder van zijn kind, geliefde leerling, Apostel der Apostelen, hoer, zondaar, hoofdrolspeelster in de best verkochte thriller van de afgelopen jaren... Maria Magdalena, mythe en inspirerende vrouw, er staat een Evangelie op haar naam. Maria Magdalena nodigde velen uit tot het schrijven van prachtige en inspirerende muziek.

Frank de Munnik (1963) is werkzaam als redacteur bij de Concertzender. Hij maakte verschillende radio-documentaires o.a. over Joodse muziek voor WO II en de geschiedenis van het Chelsea Hotel in New York. Daarnaast verzorgde hij diverse lezingen en cursussen, o.a. in het Concertgebouw Amsterdam, van Abbemuseum Eindhoven, Centraal Museum Utrecht en het Getty Museum in Los Angeles.

Abdijkerk van de Abdij van Berne

De Abdij van Berne werd gesticht in 1134, toch leeft de Heeswijkse gemeenschap (bestaande uit een dertigtal Norbertijnen) zeker niet in het verleden. Het organiseren van activiteiten in de reeks Berne Anders onderstreept dit. In een samenleving waarin meer en meer behoefte is aan stilte en verdieping, zingeving, liefde en betrokkenheid tussen mensen onderling, in een wereld die zoekt naar God wil de Abdij van Berne een centrum zijn van christelijke spiritualiteit. De abdijkerk wil daarbij een open plek zijn voor gebed, viering van de liturgie, ontmoeting, rust, inspiratie, bezinning, verdieping en diaconie.

info0413-299299
www.abdijvanberne.nl
locatieAbdij van Berne
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl