Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 14 april t/m zondag 13 mei 2007    Evangelie van 2007-04-14
 titelDuo-expositie in Abdij Mariënkroon.
beschrijvingVan 14 april tot en met 13 mei brengt Stichting Honsoirde het werk van twee kunstenaars met een totaal verschillende culturele achtergrond samen in de toren van Abij Mariënkroon aan de Abdijlaan 6 in Nieuwkuijk. De in 1949 in Nederland geboren en getogen Carla Jacobs en Mundir Al Sahlani die in 1960 in Bagdad ter wereld kwam en sinds 1989 in Nederland woont en werkt.

Carla Jacobs studeerde af aan de Academie Sint Joost in Breda. Haar manier van werken is heel divers. Van fijn subtiel tot monumentaal. Aardkleuren hebben in haar werk de boventoon. Haar schilderijen verwijzen naar belevingen, emoties, die ze omzet in simpele figuraties met veel zeggingskracht.

Mundir Al Sahlani werd opgeleid aan de kunstacademies van Bagdad en Beiroet. Zijn eerste exposities vonden plaats in Syrië en Libanon. Na zijn vestiging in ons land was er werk van hem te zien op tentoonstellingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België. In zijn werk speelt de vorm van de mens een belangrijke rol. De vorm is het lichaam, de inhoud en de geest. Vanaf nu tot Adam en Eva is hij op zoek n aar de droom, de pijn, de fout, blijheid, verdriet en de hoop van de mens.

De officiële opening van de tentoonstelling wordt verricht door Mevr. Jana Waarts op zondag 15 april 2007 om 14.00 uur.

In bovengenoemde periode is de expositie geopend iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. (met uitzondering van zondag 22 april). De toegang is gratis.

infowww. honsoirde.nl
(073) 511 50 40.
locatieAbdij Marienkroon
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl