Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 27 april 2007    Evangelie van 2007-04-27
 titelVorming in veelvoud
beschrijvingFontys Hogescholen Sittard biedt op 27 april een lezing met als titel: Vorming in veelvoud.

Pluralisme en Religieuze Vorming voor Volwassenen Presentatie van en reflectie op de resultaten van een onderzoek.

Mensen zijn het vaak niet met elkaar eens. Dat geldt tegenwoordig zeker op godsdienstig en moreel gebied. Over leven na de dood, de zin van het lijden of de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers bijvoorbeeld wordt vaak heel verschillend gedacht. Men noemt dat pluralisme. Sommigen vinden dat prima en menen dat dit nieuwe kansen biedt of uitdaagt tot betere keuzes op dit gebied. Laat alle bloempjes bloeien! Anderen zouden meer eensgezindheid willen, zowel in de samenleving als in de kerken. Weg met de verdeeldheid!

Wat is beter? Of zijn er tussenmogelijkheden? Die vraag speelt heel sterk bij de religieuze vorming van volwassenen. En het antwoord is niet zo gemakkelijk.

Daarom is de afgelopen jaren in opdracht van de Stichting Nieuwegen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen een onderzoeksproject uitgevoerd rond de vraag hoe religieuze vormingswerkers met deze verschillen in opvattingen willen omgaan.

Een gepopulariseerd verslag van dit pluralisme-project verschijnt nu in boekvorm. In die publicatie is tevens een reflectie op dit hele project opgenomen met het oog op de praktijk van de volwassenencatechese en van andere soorten religieuze vorming van volwassenen.

Deze publicatie presenteren we op 27 april in het kader van een studiemiddag rond deze thematiek. Daarin willen we vooral ervaringen uit de praktijk verbinden met de onderzoeksgegevens en de reflectie daarop.

Omdat het zo’n actuele en relevante thematiek is, willen we iedereen uitnodigen die er op enigerlei wijze in geïnteresseerd is, maar in het bijzonder iedereen die betrokken is bij de religieuze vorming van volwassenen, in welke vorm van ook. We denken met name aan pastores en predikanten, aan gekwalificeerde vrijwilligers op religieus gebied, aan cursus(bege)leiders in vormings- en bezinningscentra, maar ook aan beleidsfunctionarissen in dit veld.

En omdat het pluralisme-probleem of de uitdaging daarvan op vergelijkbare wijze speelt in de kindercatechese, het godsdienstonderwijs op school en in het algemeen in de religieuze vorming nodigen we tevens iedereen uit, die bij deze activiteiten betrokken zijn.

info(0877) 876 822
ctp@fontys.nl
www.fontys.nl/ctp
locatieFontys Hogescholen Sittard, Mgr. Claessensstraat 4
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl