Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 11 april 2007    Evangelie van 2007-04-11
 titelConcert: Het Domenica Baroktrio
beschrijvingOp woensdag 11 april, 20.00 uur wordt het een bijzonder concert in De Goede Herder kerk. Het Domenica Baroktrio, gevormd door internationaal vermaarde musici, spelen bekende en minder bekende werken uit de barok.

Het trio bestaat uit de violist Tony Rous, eerste violist bij het Concertgebouw Orkest en bekend van zijn Tsjechisch Baroktrio. Cellist Fred Edelen, eveneens verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest, en Christina Scott Edelen, klaveciniste, organiste en forte-pianiste, completeren het Domenica Baroktrio.

Domenica zoekt zijn programma’s in de onuitputtelijke rijkdom van oude muziek en komt regelmatig stukken tegen die prachtig zijn en die niemand kent. Om die muziek voor het eerst na eeuwen weer tot klinken te brengen en het publiek daarmee te confronteren is voor het ensemble een enorme voldoening. Deze minder bekende muziek, in combinatie met befaamde componisten uit de barok en de preklassieke periode, maakt de programma’s van Domenica tot een belevenis.

Op het concert van woensdag 11 april brengen zij werken ten gehore van Buxtehude, Neruda, Corrette, J. Haydn, J.S. Bach en Stradella.
Toegang is gratis. Na afloop gelegenheid tot het geven van een vrijwillige bijdrage.

infowww.goedeherderamsterdam.nl
locatieDe Goede Herder kerk, Van Boshuizenstraat 420
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl