Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 2 april 2007    Evangelie van 2007-04-02
 titelHet evangelie van Judas
beschrijvingJUDAS DE VERRADER?

Lezing van Prof. dr. Hans van Oort over de ontdekking van het Evangelie van Judas.

Op maandag 2 april geeft Prof. dr. J. van Oort een lezing over het ‘Evangelie van Judas’.

De ontdekking van dit bijna 2000 jaar oude geschrift werd in het voorjaar van 2006

bekend. Het bestaan ervan werd al langer vermoed. En de afgelopen 25 jaar is het geschrift op geheimzinnige wijze van hand tot hand gegaan.

Van Oort heeft onlangs de tekst vertaald en van toelichting voorzien.

Het evangelie zet de bestaande beeldvorming van Judas en zijn relatie met Jezus op z’n kop. Eeuwenlang is Judas beschouwd als degene die Jezus aan de Romeinen verraden heeft. Maar in dit mystiek getinte evangelie verschijnt Judas als een volgeling die Jezus in vertrouwen neemt. Daardoor zijn ook nieuwe woorden van Jezus opgetekend en kunnen raadselachtige passages uit de andere evangeliën beter worden verklaard.

Prof. dr. J. van Oort is algemeen kerkhistoricus aan de Universiteit Utrecht en hoogleraar patristiek en gnostiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij uitgever en redacteur van diverse tijdschriften en boekseries in zijn vakgebied.

De lezing van Prof dr. J. van Oort wordt gegeven in de Stille Week; de week vóór Pasen.

Datum: maandag 2 april

Aanvang: 20 uur

Reserveren kan via zie info:
Entree: 12 euro (inclusief koffie/thee)

info dir@woodbrookershuis.nl
(0573) 441734
locatieWoodbrookershuis
plaatsBarchem (Gelderland)
postcode72
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl