Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 3 t/m woensdag 4 april 2007    Evangelie van 2007-04-03
 titelMatthaus Passion
beschrijvingOp dinsdag 3 en woensdag 4 april a.s. wordt door Kempenkoor de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd in de prachtige Sint-Petruskerk in Oirschot. Aanvang van beide uitvoeringen is 19.30 uur.
Ludwig van Gijsegem zal als evangelist optreden en de Christuspartij wordt gezongen door de bas Ronald Aijtink.

Andere solisten zijn: Claudia Patacca, sopraan; Patrick van Goethem, altus; Jean-Léon Klostermann, tenor en Ronald Dijkstra, bas. Het deelnemende jongenskoor is afkomstig van de kathedraal te Antwerpen terwijl de koorwerken worden gezongen door Kempenkoor. Het geheel staat onder leiding van Cees Wouters.

De orkestbegeleiding is uniek: geheel volgens de baroktraditie speelt het barokorkest ‘Il Concerto Barocco’, een orkest bestaande uit professionele musici die originele barokinstrumenten of kopieën daarvan bespelen.
Kempenkoor streeft dan ook naar een zo origineel mogelijke realisatie. In combinatie met de schitterende akoestiek van de Petruskerk belooft het een prachtige uitvoering te worden.

Reserveren zie info.
De prijzen zijn: € 27,50, € 23,50 en € 15,00 voor resp. de eerste, tweede en derde rang.

Tentoonstelling ‘Passie voor Passie’

Severinus en Kempenkoor hebben het initiatief genomen om in de weken voor Pasen in de St.-Petruskerk een tentoonstelling in te richten met werken van mensen met een verstandelijke beperking.
Kunstenaars van Stichting Zuidkunst, waaronder Atelier Severinus en ateliers uit Rotterdam, Goes, Udenhout en Wijchen, hebben zich laten inspireren door het lijdensverhaal, zoals dat in de Matthäus Passion bezongen wordt.
De tentoonstelling Passie voor Passie is te bezichtigen van 17 maart tot en met 9 april van 13.30 uur tot 16.30 uur, behalve 22, 23 en 25 maart en 2 april.
Via de VVV in Oirschot is een rondleiding in de kerk mogelijk.

info(040) 254 58 29
(040) 254 34 53
www.kempenkoor.nl
www.mattheus-oirschot.nl
VVV-Oirschot
locatieSt. Petruskerk
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl