Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Werkgroep Katholieke Jongeren
(WKJ)

Werkgroep Katholieke Jongeren

Website E-mail

Organisatie voor en door jongeren met als doel het vieren en uitdragen van het katholieke geloof

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 28 april 2007    Evangelie van 2007-04-28
 titelJongerenbedevaart Den Bosch
beschrijvingDe meimaand, traditioneel de Mariamaand, staat weer voor de deur! Ter voorbereiding op deze maand wordt op 28 april voor jongeren uit heel Nederland een “mini-bedevaartje” georganiseerd naar de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch.

Het beeld van de Zoete Lieve Vrouw wordt al sinds 1380 vereerd in de kathedrale basiliek van de St-Jan, en ook nu nog trekken er jaarlijks honderden pelgrims naar Den Bosch om Maria te bedanken en om haar om troost en steun te vragen.

Om 12 uur wordt er verzameld bij het NS-station in Vught. Van daaruit wandelen we door het mooie natuurgebied “De Vughtse Lunetten” naar de St-Jan. Onderweg is er tijd om na te denken, nieuwe mensen te leren kennen, met elkaar in gesprek te gaan, te genieten van de natuur, een bezoekje te brengen aan Kamp Vught,...

In Den Bosch zal er een korte lezing zijn met als thema “Op weg met Maria”: Maria is de weg waarlangs Jezus tot ons kwam; hoe kan zij nu voor ons de weg zijn om naar Jezus terug te keren? Na een Marialof in de kapel van de Zoete Lieve Vrouw, zullen we de middag gezellig aflsuiten onder het genot van een drankje en een Bossche Bol.

Rond 17 uur keert iedereen weer huiswaarts.

Deze dag biedt je niet alleen de gelegenheid om Maria beter te leren kennen, maar ook om andere gelovige jongeren uit heel het land te ontmoeten!

Er zijn géén kosten verbonden aan deze dag.

infoSuzanne Vrancken
suzanne.vrancken@wkj.nl
www.wkj.nl
organisatieWerkgroep Katholieke Jongeren
locatieSint-Janskathedraal
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl