Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 1 april 2007    Evangelie van 2007-04-01
 titelDebarim
beschrijvingOp 1 april - Palmzondag - wordt in het kader van de bijbelronde Vlaanderen DEBARIM uitgevoerd. DEBARIM is een passie-cantate op de zeven laatste kruiswoorden van Jezus, gecomponeerd door Kurt Bikkembergs, op een libretto van Dirk Hanssens osb en uitgevoerd door het vocaal ensemble Capella di Voce en de vibrafonist Pascal Schumacher. Jos Stroobants is recitant. Het geheel staat onder leiding van Kurt Bikkembergs.

Het Hebreeuwse woord ‘debarim’ is het meervoud van ‘dabar’ en betekent zowel woord als daad, twee begrippen die in de bijbel onlosmakelijk zijn verbonden. Dirk Hanssens gaat voor zijn libretto terug naar de Hebreeuwse basistekst, herinterpreteert de originele woorden en duidt ze vanuit een hedendaags perspectief.

Dit unieke concert vindt plaats in de prachtige neogotische kapel van de Oude Abdij van Drongen, Drongenplein 27, 9031 Drongen op zondag 1 april om 15 u.

Kaarten kosten in voorverkoop 8 euro (10 euro aan de kassa).

Tijdens het concert is er kinderopvang; neem daarvoor contact op met de oude abdij:

Meer informatie over het concert en de uitvoerders op zie info.

infowww.oudeabdij.be
09 226 52 26
info@oudeabdij.be
locatieOude Abdij
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl