Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 17 november 2003    Evangelie van 2003-11-17
 titelDe uitingen van de Romaanse Mens
beschrijvingDe actieve parochie van de Liduina basiliek houdt in de maanden november en december een viertal lezingen over de Romaanse Mens. De lezingen staan gepland op de maandagavonden: 10 november, 17 november, 24 november en 1 december in het parochiecentrum ‘Wilgenburg’, Land van Ris 6 te Schiedam gelegen achter de Liduina Basiliek. De avond duurt van 20.00 tot maximaal 22.00 uur, met een korte pauze ongeveer halverwege.

De zogenaamde Romaanse periode ligt rond 900 tot 1150 en in sommige regio’s iets later. Het boeiende aan deze periode is af te leiden uit de uitingen van de mens die toen leefde, en die nog in onze tijd bestudeerd kunnen worden: bouwwerken, voornamelijk kerken en abdijen, beeldhouwwerken, gebrandschilderd glas, muurschilderingen en zelfs enige manuscripten! Maar vooral de mens achter al die uitingen vraagt om aandacht.

De inhoud van de cyclus zal bestaan uit voordracht, vertoning van foto’s, lichtbeelden en dia’s. Verzorging van muzikale omlijsting met cd’s. Verzorging van leesmateriaal, en dergelijke. Een samen zoeken naar de religieuze boodschap van de ‘Romaanse Mens’, mede aan de hand van Bouwkunst, Beeldhouwkunst, Gebrandschilderd Glas, Literatuur en Muziek. De lezingen zullen gegeven worden door een van onze parochianen, de heer F. Rosier.

De eerste lezing is op maandagavond 10 november
'Kennismaking met de Romaanse Mens'

De tweede lezing is op maandagavond 17 november
'De uitingen van de Romaanse Mens, zijn nalatenschap

De derde lezing op 24 november gaat over
‘De strijdbare Romaanse Mens’

En de vierde en laatste lezing op 1 december zal gaan over
‘Wie is die Romaanse Mens?’

info(010) 4268262
locatieparochiecentrum ‘Wilgenburg’, Land van Ris 6
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl